ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 19:31
MENU CLOSE

Ρυζόγαλο με καραμελωμένο γάλα

23.10.2021 07:30

Αυτή την ελαφριά πουτίγκα ρυζιού (ρυζόγαλο) με εναλλασσόμενα στρώματα πλούσιου καραμελωμένου γάλακτος θα την λατρέψει όλη η οικογένεια.

Υλικά για τη συνταγή

1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα ή αρμπόριο

1 κανελόξυλο

2 μοσχοκάρφια

4 φλιτζάνια γάλα πλήρες

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 κουτί εβαπορέ γάλα

½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

1 φλιτζάνι καραμελωμένο γάλα + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα

Κανέλα σκόνη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι, βάλτε το ρύζι, το ξύλο κανέλας, τα γαρύφαλλα και το πλήρες γάλα. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αρχίσει να βράζει.

Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάστε με το καπάκι και βράστε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι, περίπου 20-25 λεπτά.

Προσθέστε το ζαχαρούχο γάλα, το εβαπορέ και το αλάτι. Συνεχίστε το μαγείρεμα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας, μέχρι να πήξει, περίπου 20 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο, προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε καλά για να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει ελαφρώς. Για να στήσετε το γλυκό, ρίξτε σε ένα ποτήρι μερικές κουταλιές ρυζόγαλο και μια λεπτή στρώση καραμελωμένου γάλακτος. Συνεχίστε να εναλλάσσετε τα στρώματα, τελειώνοντας με μια γενναιόδωρη στρώση από το ρυζόγαλο.

Πασπαλίστε με λίγη κανέλα και, αν θέλετε, περιχύστε και με λίγο καραμελωμένο επιπλέον.

Σερβίρετέ το ζεστό, σε θερμοκρασία δωματίου ή κρύο από το ψυγείο.

Διαβάστε επίσης

Μπισκότα με ταχίνι, νιφάδες αλατιού και κομμάτια σοκολάτας

Ηλιόπιτα σφολιάτας με γέμιση πάστα ελιάς

Παϊδάκια καλαμποκιού, η νέα γαστριμαργική λατρεία στο tik tok

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 19:31
Exit mobile version