search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:28
MENU CLOSE

«Γέφυρα» τρεις μήνες ακόμη

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2200
21-10-2021
24.10.2021 07:00
kosmos_geniko-new

Διευκρινίσεις δόθηκαν από τον ΟΠΕΚΑ σε ό,τι αφορά την παράταση της κρατικής επιδότησης για τρεις μήνες του προγράμματος «Γέφυρα 1», το οποίο παρέχει στήριξη σε δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας της Covid-19 και έχουν δάνεια με υποθήκη την πρώτη κατοικία.


Η τριών μηνών επιδότηση θα αφορά τους υφιστάμενους δικαιούχους, οι οποίοι είτε λαμβάνουν είτε ήδη έλαβαν την επιδότηση για εννέα μήνες και έτσι πλέον θα λάβουν την οικονομική στήριξη συνολικά για δώδεκα μήνες. Υπενθυμίζεται ότι η κρατική επιδότηση περιλαμβάνει τόσο το κεφάλαιο όσο και τους τόκους του δανείου.


Οι δικαιούχοι δεν χρειάζεται να προβούν σε κάποια ενέργεια, καθώς η διαδικασία είναι πλήρως αυτοματοποιημένη. Αυτοί για τους οποίους έχει ολοκληρωθεί η εννέα μηνών επιδότηση θα καταβάλλουν το μέρος της δόσης που τους αναλογεί για ακόμα τρεις μήνες, με έναρξη τον Οκτώβριο και τους επόμενους δύο μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Για τους υπόλοιπους δικαιούχους, για τους οποίους δεν έχει ολοκληρωθεί η εννεάμηνη επιδότηση, θα συνεχίσουν να καταβάλλουν το μέρος της δόσης που τους αναλογεί για ακόμα τρεις μήνες μετά το πέρας του εννεαμήνου.
● Για τους τρεις αυτούς μήνες η συνεισφορά του Δημοσίου για την υποστήριξη των πληγέντων συμπολιτών μας που έχουν ενήμερα δάνεια ανέρχεται στο 40% της μηνιαίας δόσης.
● Για όσους έχουν ρυθμίσει δάνεια που είχαν καθυστέρηση μικρότερη των 90 ημερών η συνεισφορά ανέρχεται στο 35% της μηνιαίας δόσης.
● Στα δάνεια που είχαν καθυστέρηση μεγαλύτερη των 90 ημερών και έχουν πλέον ρυθμιστεί η επιδότηση ανέρχεται στο 20% της μηνιαίας δόσης.
Επίσης το ποσό που κρίνει εφεξής τη ληξιπροθεσμία του οφειλέτη, στο πλαίσιο τήρησης των υποχρεώσεών του, διαμορφώνεται στο ύψος των δύο μηνιαίων δόσεων.

Μέχρι 31-12-2021 οι επιχειρήσεις

Παράλληλα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ανακοινώθηκε ότι, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2021, οι επιχειρήσεις που έχουν ήδη λάβει έγκριση της επιδότησης μέσω του «Γέφυρα 2» μπορούν να έρθουν σε συνεννόηση με την τράπεζα ή τον διαχειριστή δανείου, ώστε να ρυθμίσουν τα δάνειά τους, και στη συνέχεια θα λάβουν την κρατική επιδότηση για συνολικά οκτώ μήνες.
Και στην περίπτωση αυτή το ποσό που κρίνει εφεξής τη ληξιπροθεσμία του οφειλέτη, στο πλαίσιο τήρησης των υποχρεώσεών του, διαμορφώνεται στο ύψος των δύο μηνιαίων δόσεων.

Διαβάστε επίσης:

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ πέταξε με Rafale – «Το δέος δεν περιγράφεται με λέξεις!» (Photos)

Άλεκ Μπάλντουιν: Πώς εκπυρσοκρότησε το όπλο στα χέρια του (Video/Photos)

Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Η πρώην σύζυγός του δεν δικαιούται ούτε ένα σεντ από την περιουσία του

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 13:28