search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 09:00
MENU CLOSE

Φώφη Γεννηματά: Εθνικό πένθος την Τετάρτη – Με τιμές εν ενεργεία υπουργού η κηδεία

25.10.2021 16:57
fofh8

Εθνικό πένθος κηρύσσεται, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, η Τετάρτη 27 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία θα τελεσθεί η κηδεία της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά.

Η ταφή της θα γίνει στο Α’ Νεκροταφείο, ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ, η σορός της θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου και ώρα 10:00 πμ στην Μητρόπολη Αθηνών.

Στις 14:00 θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών και αμέσως μετά η ταφή της στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι η κηδεία της Φώφης Γεννηματά θα τελεστεί δημοσία δαπάνη και με τιμές εν ενεργεία υπουργού.

Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των συναρμόδιων υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, ως ελάχιστο φόρο τιμής «για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος διατελέσασα αναπληρώτρια Υπουργός, Υφυπουργός, Νομάρχης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών – Πειραιώς, Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Βουλευτής».

Η Φώφη Γεννηματά άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 56 ετών το μεσημέρι της Δευτέρας, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου και νοσηλευόταν από τις 12 Οκτωβρίου.

Η είδηση του αναπάντεχου θανάτου της προκάλεσε σοκ και βαθιά συγκίνηση και θλίψη σε όλη τη χώρα.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εξέφρασε την οδύνη του για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά, μιας γυναίκας που κοίταξε τον καρκίνο στα μάτια και τον πολέμησε μέχρι τέλους, χάνοντας τη μάχη για τη ζωή την 25 Οκτωβρίου, την παγκόσμια ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού.

Διαβάστε επίσης

Σοκ με καθηγητή στο Μοσχάτο: «Βγάλε τη μπλούζα σου και ξάπλωσε» είπε σε 11χρονη μαθήτρια

Ελληνικό Δίκτυο για την Φεμινιστική Απεργία 8ης Μάρτη: Καλό σου ταξίδι Φώφη

Δολοφονία- Νέα Ερυθραία : Παρέμβαση εισαγγελέα για αναζήτηση ευθυνών αστυνομικών-Είχε καταγγελθεί η δράση του «σαμουράι»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:56