search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:31
MENU CLOSE

ΣτΕ: Νόμιμα τα υποχρεωτικά self και rapid test σε εκπαιδευτικούς και μαθητές

27.10.2021 13:31
ste

Το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε ότι για επιτακτικούς λόγους δημόσιας υγείας, οι εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και οι μαθητές θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε διαγνωστικό έλεγχο (self test) ή μοριακό έλεγχο rapid test (PCR) νόσησης από COVID-19.

Ειδικότερα απέρριψε τις αιτήσεις ακύρωσης που είχαν κατατεθεί.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο είχαν προσφύγει 62 γονείς μαθητών και εκπαιδευτικοί και ζητούσαν να ακυρωθεί η από 17.5.2021 κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) για την εφαρμογή του δωρεάν υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου για COVID-19 σε μαθητές και μαθήτριες, αλλά και στους εκπαιδευτικούς (ΕΕΠ και ΕΒΠ), όπως και στο διοικητικό προσωπικό, όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Τώρα, το Δ’ Τμήμα του ΣτΕ με τις υπ΄ αριθμ. 1758 και 1759/2021 αποφάσεις τους (πρόεδρος η αντιπρόεδρος Μαρία Καραμανώφ και εισηγήτρια η πάρεδρος Δήμητρα Μαυροπόδη) απέρριψε ως αβάσιμους όλους λόγους που προέβαλαν οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί.

Υπενθυμίζεται ότι την 1η Ιουλίου 2021 είχε απορριφθεί από το ΣτΕ η αίτηση των ιδίων προσφευγόντων που ζητούσαν προσωρινά να ανασταλεί η προσβαλλόμενη κ.υ.α. μέχρι να εκδοθεί η απόφαση επί της κυρίας αίτησης ακύρωσης που είχαν καταθέσει (δηλαδή αυτή που εκδόθηκε τώρα).

Διαβάστε επίσης

Επίθεση με βιτριόλι – Κεχαγιόγλου σε Ιωάννα: «Δεν ξεκινάμε καλά, δεν ανέχομαι μπούλινγκ από κανένα»

Ηλιούπολη: 52χρονος βρέθηκε με καρφωμένο μαχαίρι στην καρδιά – Επιχείρησε να αυτοκτονήσει

Πέραμα: Μήνυμα για ηρεμία από τον πατέρα του νεκρού 18χρονου – «Σας παρακαλώ μην κάνετε ζημιές» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 10:30