search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:36
MENU CLOSE

Άρχισαν τα όργανα στο ΚΙΝΑΛ: Πού διαφωνούν οι έξι υποψήφιοι πρόεδροι

29.10.2021 07:00
KINAL

Καθοριστικά αναμένονται να είναι τα επόμενα εικοσιτετράωρα για την συνοχή του Κινήματος Αλλαγής αφού όπως φαίνεται η ηρεμία που υπήρξε στην Χαριλάου Τρικούπη μετά τον ξαφνικό θάνατο της Φώφης Γεννήματα ετοιμάζεται να τιναχτεί στον αέρα εξαιτίας των διαφωνιών των έξι υποψηφίων στα διαδικαστικά θέματα.

Το αργότερο την Δευτέρα αναμένεται να ξεκινήσουν οι συζητήσεις για το εάν πρέπει να γίνει κανονικά το συνέδριο αλλά και για το ποιος θα εκπροσωπεί το ΚΙΝΑΛ μέσα στην Βουλή μέχρι την εκλογή του νέου προέδρου.

Ο στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά και υποψήφιος πρόεδρος για την ηγεσία του κόμματος Παύλος Χρηστίδης -σύμφωνα με πληροφορίες- προτείνει την αναβολή του συνεδρίου καθώς όπως λένε οι συνεργάτες του η βάση του κόμματος βρίσκεται σε πένθος.

Άλλοι πάλι υποστηρίζουν ότι καλό θα ήταν να υπάρξει μετάθεση της εκλογικής διαδικασίας κατά μια εβδομάδα προκειμένου να μην συμπέσει με τα σαράντα της Φώφης Γεννηματά. Δηλαδή αντί για 5 Δεκεμβρίου οι εκλογές να γίνουν στις 12 και οι επαναληπτικές στις 19 .

Με αυτή την πρόταση φαίνεται να διαφωνούν δυο υποψήφιοι.

Σε ό,τι αφορά την εκλογή του προσώπου που θα εκπροσωπήσει την κοινοβουλευτική ομάδα του κινήματος μέχρι τις εκλογές τα σενάρια είναι τουλάχιστον τρία.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης και ο Ανδρέας Λοβέρδος επιθυμούν το κόμμα να εκπροσωπεί ο Κώστας Σκανδαλίδης που είναι και πρώτος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, πάλι θεωρεί ότι τον ρόλο αυτό μπορεί να τον παίξει ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Βασίλης Κεγκέρογλου. Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού επιμένουν μάλιστα ότι δεν χρειάζεται εκλογή προέδρου για ένα μήνα.

Η πρόταση αυτή έχει δυσκολίες να γίνει αποδεκτή καθώς ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΙΝΑΛ έχει ταχθεί υπέρ του Γιώργου Παπανδρέου ενώ έχει πολύ κακές σχέσεις με τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Την ίδια στιγμή πάντως στελέχη από το περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου ξεκαθαρίζουν ότι ένα επιχειρηθούν υπόγειες διεργασίες προκειμένου να επιλεγεί ένα πρόσωπο το οποίο δεν θα είναι κοινής αποδοχής τότε είναι αποφασισμένος να διεκδικήσει μέσα από εσωκομματικές διαδικασίες ο ίδιος την προεδρεία έστω και για ένα μήνα.

Διαβάστε επίσης:

Κριστιάνο Ρονάλντο: Περιμένει δίδυμα – Η φωτογραφία του με την Τζορτζίνα Ροντρίγκεζ

Φυσικό αέριο: O Πούτιν με μία δήλωση έριξε τις τιμές κατά 13% στην Ευρώπη

Eurostat: Aντιμέτωπο με τον κίνδυνο φτώχειας ένα στα τρία παιδιά στην Ελλάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:36