search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 23:47
MENU CLOSE

Black Friday 2021: Τα «μυστικά» για συμφέρουσες αγορές

29.10.2021 20:31
Blackfriday654-new

Θεσμός έχει γίνει και πλέον στην Ελλάδα η Black Friday, μία Παρασκευή του Νοεμβρίου κάθε έτους (φέτος είναι στις 26/11) όπου επικρατεί «φρενίτιδα» κατανάλωσης. Αρκετοί περιμένουν αυτή την ημέρα για να πραγματοποιήσουν αγορές με πολλά μηδενικά. Αλλά δεν λείπουν και οι παγίδες, οπότε ας δούμε τις «χρυσές» συμβουλές των ειδικών για να μην την πατήσουμε.

Λίστα αγορών

Όπως και στο σούπερ μάρκετ, έτσι και εδώ χρειάζεσαι λίστα… για να μην ξεφύγεις και κλαις μετά όταν έρθει ο λογαριασμός της πιστωτικής σου κάρτας. Οπότε, ξεκάθαροι στόχοι και όχι ανηλεές σερφάρισμα που θα σε βγάλει σε άγνωστα μονοπάτια. Κινδυνεύεις να βρεθείς με προϊόντα που δεν χρειάζεσαι πραγματικά και να σου ξεφύγουν αυτά που όντως θες να αγοράσεις.

Έλεγχος τιμών αρκετές ημέρες πριν

Για να μην την πατήσεις σαν πρωτάρης, εστίασε σε συγκεκριμένα προϊόντα και παρακολούθησε τη διακύμανση της τιμής τους τις εβδομάδες πριν την κορύφωση των προσφορών. Έτσι θα δεις αν πραγματικά υπάρχει ποσοστό έκπτωσης σημαντικό, αλλιώς περίμενε τα Χριστούγεννα, έχει και τότε σημαντικές εκπτώσεις.

Μην εστιάζεις στα τελευταία μοντέλα

Αν έχεις ελπίδες να πάρεις το τελευταίο μοντέλο του  smartphone  που σου πήρε τα μυαλά ή την σούπερ ντούπερ τηλεόραση που κάνει μέχρι και καφέ… απλά προσγειώσου. Δεν υπάρχει περίπτωση εταιρεία να διαθέσει ένα τόσο καινούριο προϊόν σε χαμηλότερη τιμή στην αγορά -τουλάχιστον όχι τόσο γρήγορα. Αντίθετα, μπορείς να βρεις πολύ καλές προσφορές σε λίγο παλαιότερα μοντέλα που μπορεί να έχουν απειροελάχιστες διαφορές με το αντικείμενο του πόθου σου.

Μακριά από τα φυσικά καταστήματα

Γίνε οπαδός του on-line shopping διότι τα φυσικά καταστήματα μπορεί να έχουν πραγματικά περιορισμένο στοκ που θα εξαντληθεί μέχρι να φτάσεις από την άλλη άκρη της πόλης. Άσε που θα σου τσακίσει τα νεύρα η κίνηση και μέχρι να φτάσεις εκεί όπου κινδυνεύεις να φύγεις με άδεια χέρια. Δεν είναι καλύτερα να πάρεις αυτό που θες με δυο τρία κλικ;


Social media με σώζετε

Η νέα μόδα για έρευνα αγοράς λέγεται social media. Ακολούθησε φίλους και sites στο Facebook, παρακολούθησε τα trends και τα σωστά hashtags στο Twitter και δες τα κατάλληλα stories στο Instagram. Πόνταρε στην αλληλεγγύη μεταξύ των καταναλωτών (όλοι άλλωστε σπεύδουν να μοιραστούν μια προσφορά αφότου την έχουν εκμεταλλευτεί οι ίδιοι) και μόνο κερδισμένος θα βγεις.

Διαβάστε επίσης:

Facebook: O Μπαμπινιώτης διορθώνει τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ για τη χρήση της λέξης «Μeta»

Πειθαρχικός έλεγχος για τον Ηλία Κασιδιάρη (Video)

Καταδίωξη στο Πέραμα: Παραδόθηκε στον Τάκη Θεοδωρικάκο το πόρισμα της ΕΛΑΣ



google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 23:47