search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:02
MENU CLOSE

Καταδίωξη στο Πέραμα: Παραδόθηκε στον Τάκη Θεοδωρικάκο το πόρισμα της ΕΛΑΣ

29.10.2021 19:21
dikasthria765-new

Στα χέρια του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου βρίσκεται πλέον το πόρισμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την επιχειρησιακή αξιολόγηση της καταδίωξης στο Πέραμα και του πειθαρχικού ελέγχου για τους 7 αστυνομικούς.

Το πόρισμα παρέδωσε στον υπουργό ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης.

Ο κ. Θεοδωρικάκος πρόκειται να ανακοινώσει την 1η Νοεμβρίου τα μέτρα για την ουσιαστική βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πάντως, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατηγορήθηκε ότι στάθηκε στο πλευρό των αστυνομικών αρχικά με την επίσκεψή του στη ΓΑΔΑ όπου κρατούνταν οι αστυνομικοί πριν οδηγηθούν στον εισαγγελέα, αλλά επίσης και με ανάρτησή του στο διαδίκτυο όπου σχολίαζε την απόφαση της Δικαιοσύνης να μην προφυλακιστούν. Όλα αυτά την ώρα που πλήθος στοιχείων διαψεύδει τους ισχυρισμούς της ΕΛΑΣ για την καταδίωξη και οι κατηγορούμενοι για κακουργήματα αστυνομικοί φέρονται να έχουν διαπράξει σωρεία παραβάσεων.

Υπενθυμίζεται ότι οι επτά αστυνομικοί που πυροβόλησαν με 38 σφαίρες κατά του αυτοκινήτου που επέβαιναν οι τρεις Ρομά και που οδήγησε στον θάνατο του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.

Η οικογένεια του θύματος ζητά να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που πυροβόλησαν κατά του παιδιού της.

Διαβάστε επίσης:

Έγκλημα στην Ιεράπετρα: Πώς πείστηκε να παραδοθεί ο 54χρονος γυναικοκτόνος (Video)

Κορωνοϊός: «Αγγίζουν» τους 400 οι διασωληνωμένοι, πάνω από 3.600 κρούσματα – «Βράζει» η Θεσσαλονίκη

Θρίλερ με 400 πρόσφυγες ανοιχτά της Κρήτης: Η Ελλάδα ζητά από την Τουρκία να τους παραλάβει – Επιχείρηση με «οσμή» pushback (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 13:59