search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:45
MENU CLOSE

Καταδίωξη στο Πέραμα: Ελεύθεροι χωρίς κανέναν όρο οι επτά αστυνομικοί και οι δύο ανήλικοι

27.10.2021 23:24
perama

Με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι όλοι οι αστυνομικοί που μετείχαν στην αιματηρή καταδίωξη με έναν νεκρό στο Πέραμα.

Ελεύθεροι αφέθηκαν και οι δύο ανήλικοι Ρομά, ο 16χρονος τραυματισμένος και ο 14χρονος που φέρεται να οδηγούσε το αυτοκίνητο και παρουσιάσθηκε το πρωί της Τετάρτης αυτοβούλως.

Οι αστυνομικοί αρνήθηκαν το βαρύ κατηγορητήριο που τους έχει απαγγελθεί υποστηρίζοντας πως δεν είχαν ανθρωποκτόνο δόλο και ότι δεν σκόπευαν να ανοίξουν πυρά έναντι των επιβαινόντων στο όχημα.

Μαραθώνια ανακριτική διαδικασία

Μαραθώνια ήταν η κατάθεση ενώπιον της ανακρίτριας των επτά αστυνομικών, οι οποίοι για ακόμη μία φορά επέμειναν στους ισχυρισμούς τους παρά τα ηχητικά ντοκουμέντα.

Σε απολογητικό του υπόμνημα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπαστυνόμος που κατηγορείται μαζί με άλλους συναδέλφους του από την ομάδα ΔΙΑΣ για τον θάνατο του 18χρονου Ρομά ανέφερε ότι οι πυροβολισμοί ήταν σύμφωνα με το νόμο 3169/2003 ενώ κάνει λόγο για επίθεση του οδηγού του κλεμμένου οχήματος που στρέφεται κατά της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των αστυνομικών που συμμετείχαν στην καταδίωξη.

Ανέφερε ότι παρά τις εκκλήσεις των αστυνομικών προς τους επιβαίνοντας να ακινητοποιήσουν το όχημα ώστε να ακολουθήσει ο αστυνομικός έλεγχος το αυτοκίνητο κινήθηκε με ταχύτητα αρχικά με όπισθεν, εμβολίζοντας τρεις υπηρεσιακές μοτοσικλέτες και τραυματίζοντας τους επιβάτες, ενώ ακολούθως ο οδηγός έκανε αναστροφή και εμβόλισε άλλες δύο μηχανές τραυματίζοντας τους επιβάτες και αυτών και έχοντας εμφανή πρόθεση να αφαιρέσει τη ζωή των αστυνομικών προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψή του.

Σημειώνεται πάντως ότι τόσο σε βίντεο που δημοσιοποίησε η Καθημερινή όσο και στους διαλόγους μεταξύ των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και του κέντρου επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ που έφερε στη δημοσιότητα το MEGA, οι ένστολοι διαβιβάζουν ότι δεν έχει τραυματιστεί κανείς.

Διαβάστε επίσης:

Στην αιωνιότητα η Φώφη Γεννηματά – Χιλιάδες στο ύστατο «χαίρε» (Photos/Videos)

Πέραμα: Στα δικαστήρια Πειραιά οι 7 αστυνομικοί – Τους φώναξαν… «Είστε ήρωες»! (photos/videos)

Επίθεση με βιτριόλι: «Αυλαία» στη δίκη, στη φυλακή οδηγείται η Έφη – «Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη», λέει η Ιωάννα (Photos/Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:43