search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 06:03
MENU CLOSE

Η μαύρη τσιπούρα και οι γκρίζες ζώνες

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2201
27-10-2021
30.10.2021 08:41
Trates_new

Μία πρόταση που χωράει μεγάλη συζήτηση έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχε με τον οικονομολόγο και καθηγητή στο πανεπιστήμιο Columbia Τζέφρι Σακς, στο πλαίσιο του «1st Καθημερινή Athens ESG Summit».

Ο Μητσοτάκης είπε ότι στο 10% των θαλασσών μας θα θέλαμε να μην επιτρέπεται το ψάρεμα, αποκάλυψε ότι το θέμα συζητήθηκε με τον Μάριο Ντράγκι για την Αδριατική και πρόσθεσε ότι στο μέλλον ίσως συζητηθεί με την Τουρκία, με την οποία πρέπει να μιλήσουμε και να καθορίσουμε τις ζώνες όπου θα επιτρέπεται η αλιεία. Εξέφρασε δε την άποψη ότι θα ήταν εποικοδομητικό να συζητηθούν (με την Τουρκία) ζώνες απαγόρευσης αλιείας.

Η συγκεκριμένη πρόταση σε άλλους ακούγεται καλά. Κάποιοι άλλοι όμως φοβούνται ότι υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν νέες γκρίζες ζώνες μα αφορμή τη «μάχη της μαύρης τσιπούρας». Θυμίζουμε ότι στα Ίμια το ψάρεμα απαγορεύεται.

Διαβάστε επίσης:

Οι διεθνείς σχέσεις βλάπτονται από ιδεοληψίες και ταμπού

«Κανονικότητα» με τίμημα

Οι διεθνείς σχέσεις βλάπτονται από ιδεοληψίες και ταμπού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06