search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:40
MENU CLOSE

Στράτος Τζώρτζογλου για #MeToo: Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας – Έχω ακούσει πολλά για πολλούς (Videos)

30.10.2021 15:32
tzwrtzwglou

Για το ελληνικό #MeToo, τη σχέση τους, το χώρο του θεάτρου και την απόφασή τους να μεγαλώσουν την οικογένειά τους μίλησαν ο Στράτος Τζώρτζογλου και η Σοφία Μαριόλα στην εκπομπή «After Dark.

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε στο ελληνικό #MeToo και εξήγησε πως πρόκειται για ένα φαινόμενο, που υπήρχε από πάντα«Είναι ψέμα να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας και να πούμε ότι δεν έχουμε ακούσει, γιατί εγώ ακούω από όταν ήμουν μικρό παιδί. Άνθρωποι κοινοί που δούλευαν καθαρίστριες, φίλες της μάνας μου, η ίδια μου η μάνα, συμμαθήτριες μου στο σχολείο. Άνθρωποι με κύρος, εξουσία και δύναμη να εκβιάζουν καταστάσεις. Υπάρχουν πάντα αυτές οι προκλήσεις, πολλές φορές είναι μια κατάσταση που μπορεί να σε φτάσει σε απόγνωση, γιατί ξέρεις ότι με ένα τηλέφωνο ο άλλος μπορεί να σου κλείσει όλες τις πόρτες για αυτό που αγαπάς περισσότερο και που έχεις γεννηθεί», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Στράτος Τζώρτζογλου εξήγησε ότι τα περιστατικά που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου και σίγουρα κάτω από αυτή, κρύβεται μία πραγματικά θλιβερή κατάσταση. «Υπάρχει ένα κλίμα αυτής της σεξουαλικής καταπίεσης και ελπίζω τα δικαστήρια να βρουν την αλήθεια για τους όποιους ενόχους. Νομίζω ότι αυτή είναι η άκρη του παγόβουνου. Δεν βλέπουμε πραγματικά όλο το μέγεθος. Πόση σαπίλα υπάρχει κάτω από όλο αυτό. Εύχομαι να μάθουμε και για άλλες περιπτώσεις. Είμαι υπέρ όχι τόσο της τιμωρίας, αλλά του σωφρονισμού. Χρειάζεται να γίνουν τέτοιες προσπάθειες όπως το #MeToo και να το φτάσουμε ως το κόκκαλο. Γιατί η ατιμωρησία φέρνει θράσος και αλαζονεία. Εγώ είχα ακούσει πολλά για πολλούς, όμως δεν μπορείς να το αποδείξεις, αν δεν έχει συμβεί σε εσένα τον ίδιο», είπε.

«Δεν πίστευα ότι μπορούσαμε να είμαστε μαζί»

Ο ηθοποιός και η σύζυγός του μίλησαν για τον γάμο τους, αλλά και το πόσο διαφορετικοί ήταν και οι δύο στην αρχή της σχέσης τους. Όπως παραδέχτηκε η Σοφία Μαριόλα, αρχικά φοβόταν να συνδεθεί με έναν άνθρωπο, που είναι διάσημος.

«Στην αρχή όταν γνώρισα τον Στράτο δεν πίστευα ότι θα μπορούσαμε να είμαστε μαζί, ότι θα έχει μέλλον. Φοβήθηκα επειδή είναι πολύ γνωστός, δεν ήθελα και εγώ να εκτεθώ», εξήγησε εκείνη, με τον Στράτο Τζώρτζογλου να προσθέτει: «Φοβόμουν ότι επειδή είναι μια κοπέλα εκτός του συστήματος και έχουμε και 25 χρόνια διαφορά, δεν ήθελα με τίποτα να εκτεθεί στα μέσα προβολής».

«Είμαστε έτοιμοι για ένα παιδί»

Εξήγησε μάλιστα, πως πολλές φορές την βλέπει σαν κόρη του και θέλει να την προστατεύσει. Για τη διαφορά ηλικίας ανάμεσά τους, ανέφερε πως δεν παίζει κανένα ρόλο για εκείνους.

Ευτυχισμένοι και οι δύο με τον γάμο τους και τη σχέση που έχουν χτίσει, αποκάλυψαν πως είναι έτοιμοι να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα και να αποκτήσουν ένα παιδί.

«Το εύχομαι κάθε μέρα να γίνει. Η ενέργειά μου να καλύψει όσα δεν προλάβω. Είμαι 56 τώρα. Να δώσω ποιοτική αγάπη. Όλη μου η ζωή ήταν μια ακροβασία σε ένα σκοινί. Δεν θεωρώ τίποτα δεδομένο», δήλωσε ο Στράτος Τζώρτζογλου.

Διαβάστε επίσης:

«Ο Φιλιππίδης ξαφνικά έβγαλε δόντια κι έγινε γκρέμλιν»

Μέρκελ: «Πολύ ανήσυχη» για την αύξηση των κρουσμάτων Covid-19 και των νοσηλειών στην Γερμανία

Mαρία Κορινθίου: Με δέκατα, καθόλου όσφρηση και γεύση – Στο «Σωτηρία» ο Αϊβάζης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:38