search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:29
MENU CLOSE

Ντράγκι για G20: Θέλουμε να κριθούμε για όσα θα κάνουμε, όχι για όσα λέμε (Video)

31.10.2021 20:08
mario_dragi

«Θέλουμε να κριθούμε για όσα θα κάνουμε, όχι για όσα λέμε». Με αυτή τη φράση του ιταλού πρωθυπουργού, ολοκληρώθηκαν οι εργασίας της G20 στη Ρώμη.

«Είμαστε υπερήφανοι για τα αποτελέσματα που πετύχαμε, αλλά είναι μόνον η αρχή», πρόσθεσε ο Ιταλός πρωθυπουργός. «Αποφασίσαμε να αφήσουμε πίσω μας τον άνθρακα, με την λήξη των χρηματοδοτήσεων των κέντρων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από άνθρακα εντός του 2021», τόνισε.

Ο Μάριο Ντράγκι ευχήθηκε, επίσης, «η διάσκεψη της Γλασκώβης για το κλίμα που ξεκινά σήμερα, να εξελιχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

«Ήταν ένα εξαιρετικό G 20»

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, χαρακτήρισε την διοργάνωση της διάσκεψης του G20, “μια απόλυτη, εξαιρετική επιτυχία“.

Τα τελευταία χρόνια οι χώρες του G20 δεν εργάζονταν σε τόσο στενή επαφή. Τώρα, όμως, άλλαξε κάτι. Και αναφέρομαι σε θέματα όπως είναι η αντιμετώπιση του κορωνοϊού, των ανισοτήτων, οι νέες προκλήσεις“, είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Ντράγκι πρόσθεσε ότι τα σημερινά αποτελέσματα είναι συνέπεια προσπαθειών που διήρκεσαν έναν ολόκληρο χρόνο, και οδήγησαν στην έγκριση της κατώτατης διεθνούς φορολόγησης, στην αύξηση της διάθεσης εμβολίων κατά της covid 19 για τις φτωχότερες χώρες, στην στενότερη επαφή της χρηματοοικονομικής πραγματικότητας με τις ανάγκες του τομέα της υγείας”.

Σε ό,τι αφορά το περιβάλλον, θέλω να τονίσω ότι είναι η πρώτη φορά που δεσμευόμαστε να περιορίσουμε την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, στον ενάμιση βαθμό, με την ανάληψη συγκεκριμένων και βραχυπρόθεσμων πρωτοβουλιών” υπογράμμισε, επίσης, ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Απογοήτευση Γκουτέρες: Δεν εκπληρώθηκαν, αλλά και δεν γκρεμίστηκαν οι ελπίδες του

Παρά την αισιοδοξία Ντράγκι, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες εξέφρασε σήμερα την απογοήτευσή του για το αποτέλεσμα της συνόδου της G20 στη Ρώμη, αλλά τόνισε πως δεν γκρεμίστηκαν οι ελπίδες του.

Φεύγω από τη Ρώμη χωρίς να έχουν εκπληρωθεί οι ελπίδες μου, αλλά τουλάχιστον δεν γκρεμίστηκαν“, έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

Μέρκελ: «Καλή ένδειξη» για την COP26 η συμφωνία που επιτεύχθηκε στην G20 για το κλίμα

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι η συμφωνία στην οποία κατέληξε η G20 για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι μια καλή ένδειξη ενόψει της συνόδου COP26 των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα που ξεκινά σήμερα στη Γλασκώβη.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της G20 στη Ρώμη, η καγκελάριος χαιρέτισε τη δέσμευση να σταματήσει η χρηματοδότηση του άνθρακα και τόνισε ότι οι ηγέτες θα πρέπει να δουν πώς θα επηρεαστεί η Αφρική από τη μετάβαση σε άλλες πηγές ενέργειας.

Προειδοποίηση Τζόνσον:  «Αν αποτύχει η Γλασκώβη, θα αποτύχουν όλα»

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον προειδοποίησε σήμερα ότι αν αποτύχει η COP26, η σύνοδος του ΟΗΕ για το κλίμα που διεξάγεται στη Γλασκώβη, «θα αποτύχουν όλα», επιμένοντας ότι είναι επείγουσα ανάγκη να αναλάβουν δράση οι χώρες.

«Αν αποτύχει η Γλασκώβη, θα αποτύχουν όλα», είπε ο Βρετανός ηγέτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Ρώμη μετά τη λήξη της συνόδου της G20.

«Επιτύχαμε λογικές προόδους στην G20 (…) αλλά δεν αρκεί αυτό», πρόσθεσε. «Οι πιθανότητες προόδου στη Γλασκώβη» επαφίενται στη βούληση των συμμετεχόντων, τόνισε.

Αναφερόμενος στη διαμάχη του Λονδίνου με το Παρίσι για τα αλιευτικά δικαιώματα μετά το Brexit είπε ότι η χώρα του δεν έχει αλλάξει στάση και ότι «προβληματίστηκε» ακούγοντας ότι η Γαλλία θέλει να τιμωρηθεί η χώρα του επειδή αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Για την αλιεία, πρέπει να σας πω ότι η θέση μας δεν άλλαξε. Πρέπει να πω ότι προβληματίστηκα διαβάζοντας μια επιστολή του Γάλλου πρωθυπουργού ο οποίος ζητούσε ξεκάθαρα να τιμωρηθεί η Βρετανία επειδή έφυγε από την ΕΕ», είπε στους δημοσιογράφους.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση στο Τόκιο: Ντυμένος Τζόκερ ήταν ο δράστης (Videos)

Προπηλακισμός Βασιλακόπουλου: Τι υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας (Video)

Αρναούτογλου για «Νέαρχο»: Στη Γαύδο έβρεξε 3 φορές όσο βρέχει κατά μέσο όρο, τον Οκτώβρη, στην Αθήνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 21:27