search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:29
MENU CLOSE

Ερντογάν: Εκνευρισμός για τα Rafale και τις αμερικανικές βάσεις – Η δημοσκοπική πτώση και οι φήμες για την υγεία του

02.11.2021 10:44
erdogan_new

Φοβερά ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά τις συναντήσεις που είχε με Μπάιντεν και Μακρόν.

Ο Τούρκος προόεδρος εξέφρασε τα παράπονά του τόσο στον Τζο Μπάιντεν όσο και στον Εμμανουέλ Μακρόν, τονίζοντας πως «η αμερικανική βάση στην Αλεξανδρούπολη αναστατώνει την Τουρκία», ενώ όσον αφορά την πώληση των 24 Rafale ισχυρίστηκε ότι η Ελλάδα δεν έχει να τα πληρώσει.

Μάλιστα, στον Εμανουέλ Μακρόν εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του για την πώληση των Rafale στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι ο Γάλλος πρόεδρος του είπε ότι η Αθήνα «έχει χρήματα», με τον ίδιο να του απαντά ότι «σε ξεγελάνε». Συγκεκριμένα ανέφερε: «Γνωρίζω ότι δεν έχουν λεφτά και χρωστούν μόνο στη Δύση 400 δισ. ευρώ».

https://twitter.com/RTErdogan/status/1454885130410110981/photo/1

«Στο προσκήνιο ήρθαν οι πωλήσεις όπλων στην Ελλάδα κ.λπ. Μοιραστήκαμε τις ανησυχίες μας. Δεν έχουμε κρυφή ατζέντα. Τα λέμε όλα ανοιχτά», είπε, χαρακτηριστικά, ενώ συζήτησαν και το θέμα της Λιβύης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Ερντογάν αναφέρθηκε και στην ξαφνική απόφασή του να μην ταξιδέψει στη Γλασκώβη για τη σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα λέγοντας ότι έλαβε την απόφαση καθώς οι απαιτήσεις της Τουρκίας σχετικά με την ασφάλειά του δεν ικανοποιήθηκαν. Όπως είπε χαρακτηριστικά η άρνηση δεν αφορούσε μόνο το θέμα της ασφάλειας αλλά και την φήμη της Τουρκίας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

https://twitter.com/RTErdogan/status/1454882614100336649/photo/1

Δημοσκοπική πτώση

Η τελευταία δημοσκόπηση δείχνει ότι το κυβερνών AKP βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση σε ό,τι αφορά στην εκλογική του επιρροή. Το κόμμα Ερντογάν συγκεντρώνει το 32,7% των προτιμήσεων ενώ μόλις τρεις μήνες πριν, τον Ιούλιο, κατέγραφε επίδοση της τάξης του 36,1%. Μέσα σε ένα τρίμηνο δηλαδή υποχώρησε κατά 3,4 μονάδες.

Η αντιπολίτευση δείχνει να δυναμώνει. Ο άτυπος συνασπισμός που συγκροτούν το CHP (Κεμαλιστές) με το YIIP αποσπά το 44,1% των προτιμήσεων, ενισχυμένος κατά 2,8% σε σχέση με την τελευταία μέτρηση.

Νέες φήμες για την υγεία του

Έντονες είναι εδώ και μήνες οι φήμες στην Τουρκία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με δημοσιεύματα Μέσων Ενημέρωσης να υποστηρίζουν ότι ο πρόεδρος είναι πολύ άρρωστος για να συνεχίσει να ηγείται της Τουρκίας και την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για «ζήτημα εθνικής ασφάλειας». Η κυβέρνηση από την πλευρά της απαντά πως πρόκειται για fake news κατηγορώντας τόσο τα social media όσο και τα διεθνή ΜΜΕ αλλά και την αντιπολίτευση.

Μάλιστα σε χθεσινά πλάνα, ο πρόεδρος της Τουρκίας, φαίνεται να σέρνει τα βήματά του με δυσκολία , αποχωρώντας από τελετή στο προεδρικό μέγαρο της Αγκυρας.

Διαβάστε επίσης:

«Χαστούκι» Μπάιντεν σε Ερντογάν: Θα συνεχίσω να μιλάω για ανθρώπινα δικαιώματα ανεξαρτήτως τριβών

Νιγηρία: Τουλάχιστον τρεις νεκροί και δεκάδες εγκλωβισμένοι στα ερείπια ουρανοξύστη που κατέρρευσε (Video)

Γαλλία: Υπό κράτηση ο ηθοποιός Αρί Αμπιτάν – Κατηγορείται για βιασμό – Είχε παίξει στο «Θεέ μου τι σου κάναμε»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:19