search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:11
MENU CLOSE

Γρηγόρης Πετράκος: Άχρηστη η μάσκα – «Πώς η μαθητική παρέλαση προσβάλλει τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά;» (Video)

02.11.2021 16:45
grigoris_petrakos-new

Kαλεσμένος στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου βρέθηκε ο γνωστός τραγουδιστής Γρηγόρης Πετράκος, υποστηρίζοντας για ακόμη μα φορά σθεναρά ότι ο κορωνοϊός είναι ένα απλό αφήγημα και πως η χρήση της μάσκας είναι άχρηστη.

Ο τραγουδιστής βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, η οποία μάλιστα εξέφρασε την έκπληξή της που αποδέχθηκε την πρόσκλησή της, καθώς τις προηγούμενες ημέρες είχε ξεσπάσει εναντίον του, με αφορμή όσα είχε γράψει για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά και την ακύρωση των παρελάσεων.

«Αμφισβητώ τους επίσημους εκφραστές αυτού του αφηγήματος… Η μάσκα είναι ένα παραμύθι που μας έχουν περάσει. Η μάσκα είναι άχρηστη. Είναι χρήσιμη μόνο στα χειρουργεία» υποστήριξε αρχικά ο τραγουδιστής.

«Πώς η μαθητική παρέλαση προσβάλλει τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά;» αναρωτήθηκε επίσης, προσθέτοντας: «Κάνοντας αυτό υποβιβάζεται η έννοια της μαθητικής παρέλασης σε μια εκδήλωση. Σύμβολα είναι όλες οι γυναίκες που χάθηκαν από τον καρκίνο του μαστού. Σε καμία περίπτωση δεν ήθελα να στηλιτεύσω τον χαμό μιας γυναίκας που χάθηκε».

Η Κατερίνα Καινούργιου δεν δίστασε πάντως να εκφράσει την έντονη διαφωνία της για το θέμα.

«Κατάλαβα ότι ξέσπασες γιατί συνδέθηκες συναισθηματικά με το γεγονός. Έχουμε τρία γεγονότα που κακώς συνδέθηκαν… Η μέρα της παρέλασης είναι πράξη τιμής και απόδοσης πένθους. Θεωρώ ασύνδετο να μη γίνει αυτή η πράξη τιμής επειδή συμπίπτει με τον θάνατο ενός πολιτικού προσώπου. Η παρέλαση είναι πράξη πένθους και απόδοσης τιμής. Όπως πρέπει να αποδώσουμε πράξη τιμής στη Φώφη Γεννηματά, έτσι πρέπει να αποδώσουμε φόρο τιμής όπως κάνουμε κάθε χρόνο στους προγόνους μας», ανταπάντησε ο Πετράκος.

«Δεν ξέρεις ότι ο κόσμος κυβερνάται;» είπε, ακολούθως, απευθυνόμενος στην παρουσιάστρια, ενώ ισχυρίστηκε ότι διαβάζει «όλη μέρα επιστημονικές μελέτες», αλλά και πως συναντιόταν με επιστήμονες κάθε εβδομάδα.

«Αμφισβητώ τους επίσημους εκφραστές αυτού του αφηγήματος», είπε, ενώ αφού διευκρίνισε για μία ακόμη φορά πως δεν είναι αρνητής του κορωνοϊού, ούτε και αντιεμβολιαστής, αλλά και πως αν ξαναδεί μεγάλο τίτλο «Πετράκος αρνητής, αντιεμβολιαστής, ψεκασμένος» θα κινηθεί νομικά, υποστήριξε πως η μάσκα είναι ένα… παραμύθι «που μας έχουν περάσει».

«Η μάσκα είναι άχρηστη. Είναι χρήσιμη μόνο στα χειρουργεία. Διεθνώς έχει περάσει μια γραμμή να μην λέγεται στα Μέσα τίποτα αντίθετο από το επίσημο αφήγημα», πρόσθεσε.

Τα σκέφτεσαι μόνος σου αυτά που λες; δεν άντεξε και ρώτησε η παρουσιάστρια.

«Είμαι σίγουρος ότι έχουμε διαφορετική πληροφόρηση. Έξω υπάρχει διεθνής πληροφόρηση από σοβαρούς ανθρώπους», της απάντησε ο Γρηγόρης Πετράκος, προσθέτοντας:

«Ο πατέρας μου είναι γιατρός, παιδίατρος, συνταξιούχος. Εγώ κάθε εβδομάδα τον χειμώνα συναντιόμουν με μία ομάδα επιστημόνων, παρακολουθούσα την ομάδα τους. Οι τρεις τέσσερις ήταν καθηγητές πανεπιστημίου. Όλα αυτά που γράφω, πριν τα γράψω, ρωτούσα επιστήμονες. Δεν μπορώ να σκεφτώ από το μυαλό μου κάτι. Η μάσκα είναι χρήσιμη μόνο για τους υγειονομικούς στα χειρουργεία και αν βρεθείς με έναν άρρωστο σε κλειστό χώρο. Πώς ήρθε η μάσκα στον δυτικό κόσμο; Οι άλλες ιώσεις έχουν μεταφραστεί σε COVID, η γρίπη δεν υπάρχει. Εγώ μεταφέρω απόψεις επιστημόνων και μελέτες», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Η Χρύσα Μασούρου και επισήμως στο Open

Δύο εφημερίδες σε μία (Photo)

Συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη την Τετάρτη στο Mega

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 20:11