search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 05:53
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ποιες περιοχές βρίσκονται στο «κόκκινο» – Στα όριά τους τα νοσοκομεία

02.11.2021 15:57
nosokomeia

Δοκιμάζονται ξανά οι αντοχές του γονατισμένου ΕΣΥ, που βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση από πέρυσι λόγω και των αναστολών, ενώ η κυβέρνηση εξετάζει νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Στα νοσοκομεία της χώρας λειτουργούν 508 κλίνες ΜΕΘ Covid-19 από τις οποίες οι 410 είναι καλυμμένες, σύμφωνα με το πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου Υγείας, όπως τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ενώ τον Απρίλιο λειτουργούσαν 973 κλίνες ΜΕΘ Covid, που τώρα δεν μπορούν να λειτουργήσουν στο σύνολό τους λόγω έλλειψης προσωπικού.

Όπως προκύπτει από τα χθεσινά στοιχεία του ΕΟΔΥ, που κατέγραψε τον μεγαλύτερο ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων από την αρχή της υγειονομικής κρίσης στη χώρα μας, ιδιαίτερα ανησυχητική παραμένει η εικόνα σε Αττική (ξεπεράστηκαν οι 1.000 νέες μολύνσεις σε ένα μόλις 24ωρο), στη Θεσσαλονίκη (828 κρούσματα) και στη Λάρισα (339).

Την ίδια στιγμή και τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας συνεχίζουν να ζουν επίσης εφιαλτικές ώρες, ενώ οι εντατικές στη Θεσσαλονίκη παραμένουν ασφυκτικά γεμάτες με αποτέλεσμα διασωληνωμένοι ασθενείς να βρίσκονται ή ακόμα και να καταλήγουν εκτός ΜΕΘ.

Η διευθύντρια ΜΕΘ του νοσοκομείου στην Καβάλα, Εύα Νάγκα, εξήγησε ότι οι εντατικές της πόλης είναι γεμάτες, πως δεν υπάρχει προοπτική να αδειάσει κρεβάτι άμεσα και πώς χρειάζεται άμεσα να φτάσει νοσηλευτικό προσωπικό, αφού «ο καθένας δουλεύει για πέντε, για όσο αντέχει».

Επιπλέον,11 περιοχές αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, καθώς εμφάνισαν χθες τριψήφιους αριθμούς: Μαγνησία (242), Αχαΐα (171), Εβρος (167), Πέλλα και Σέρρες από (152), Ημαθία (141), Μεσσηνία (133), Πιερία (124), Κοζάνη (120), Αιτωλοακαρνανία (115), Δράμα (106).

Διαβάστε επίσης

Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση 3,5 ετών παιδί- Έπεσε από μπαλκόνι 3ου ορόφου

Τάσος Ξιαρχό: Καταγγελία κατά του χορευτή – «Αγόρια μαθητές του έχουν δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση» (Video)

Κορωνοϊος: Προς νέο αρνητικό ρεκόρ με 6.700 κρούσματα – Νέα μέτρα ανακοινώνονται στις 18:00 (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09