search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 21:41
MENU CLOSE

Κορωνοϊος: Τα νέα μέτρα που εισηγούνται οι ειδικοί – Προς νέο αρνητικό ρεκόρ με 6.700 κρούσματα (Video)

02.11.2021 15:30
test-new

Κάθε αρνητικό ρεκόρ αναμένεται να σπάσουν τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που θα ανακοινωθούν την Τρίτη από τον ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ανακοίνωση του Οργανισμού θα καταγράφει έως και 6.700 κρούσματα, ξεπερνώντας κατά πολύ το «μαύρο» ρεκόρ της Δευτέρας, που ανακοινώθηκαν 5.449 νέες μολύνσεις.

Έρχονται μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Στις 18.00 οι ανακοινώσεις Πλεύρη

Σε αυτό το δραματικό σκηνικό, η επιτροπή των ειδικών συνεδρίασε στις 13.00 το μεσημέρι προκειμένου να προχωρήσει σε εισηγήσεις για λήψη νέων μέτρων, τα οποία αναμένεται να ανακοινώσει στις 18:00 ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Η επιτροπή των ειδικών του υπουργείου Υγείας εισηγείται στην Κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, μέτρα που αφορούν ανεμβολίαστους πολίτες και εργαζόμενους και επικεντρώνονται τόσο στο πεδίο της διασκέδασης και της εστίασης όσο και της εργασίας.

Η εισήγηση των ειδικών

  • Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι δύο rapid test την εβδομάδα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανεξαρτήτως της φύσης της εργασίας τους.
  • Υποχρεωτικά rapid test για πρόσβαση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες και εμπορικά καταστήματα ακόμα και ανοιχτούς χώρους εστίασης.
  • Αυστηρή χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους αλλά και όπου το επιβάλλουν οι συνθήκες. Έτσι πλέον ουσιαστικά οι πολίτες θα πρέπει να φορούν παντού μάσκα, εκτός κι αν περπατούν κάπου χωρίς κόσμο ή φυσικά αθλούνται.
  • Ενισχύονται οι περιορισμοί σε ανοιχτούς χώρους, όπως εστιατόρια, καφέ και μπαρ. Οι εξωτερικοί μεικτοί χώροι διασκέδασης θα έχουν μόνο στέγαστρο και όχι πλαϊνά προστατευτικά, που χρησιμοποιούνται για την προστασία από το κρύο.

Η κρισιμότητα της κατάστασης φαίνεται και από το γεγονός ότι το μεσημέρι της Δευτέρας πέρασε την πόρτα του Μεγάρου Μαξίμου και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας προκειμένου να λάβει μέρος σε σύσκεψη των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού.

Διαβάστε επίσης:

Τροχαίο στην Θεσσαλονίκη: Γνωστή μαραθωνοδρόμος η 40χρονη που παρασύρθηκε θανάσιμα από φορτηγό (Photos)

Ο κορυφαίος Έλληνας επιστήμονας που αναδεικνύει τα «μυστικά» των ωκεανών (photos)

Βίντεο: Ο Διευθυντής της Κλινικής Covid στη Λάρισα κατέρρευσε από την κούραση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 21:41