search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:31
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ποια μέτρα σκέπτεται να πάρει η κυβέρνηση για τους εμβολιασμένους

04.11.2021 08:04
ermou_new

Επικοινωνιακή διαχείριση των μέτρων που έφερε η κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει το Μέγαρο Μαξίμου καθώς από τις εξαγγελίες του Θανάση Πλεύρη προέκυψαν δύο σοβαρά θέματα.

Ότι για άλλη μια φορά την όλη ιστορία θα την πληρώσει η εστίαση και το λιανεμπόριο -οι  σύλλογοι και οι μαγαζάτορες έχουν ήδη αρχίσει να αντιδρούν έντονα- και δεύτερον ότι και πάλι οι θρησκευόμενοι πολίτες βρίσκονται στο απυρόβλητο.

Ο πρωθυπουργός στην τηλεοπτική του συνέντευξη στο Mega θέλοντας να καθησυχάσει την κοινή γνώμη επανέλαβε ότι για κανένα λόγο δεν πρόκειται να ξαναγίνει lockdown στην χώρα ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι παρά τις πιέσεις που υφίσταται, το ΕΣΥ θα αντέξει το τέταρτο σφοδρό κύμα της πανδημίας.

«Δεν θεωρώ ότι η πανδημία έχει ξεφύγει. Βρισκόμαστε αντιμέτωποι και στη χώρα μας με ένα τέταρτο κύμα, το οποίο αφορά κυρίως τους ανεμβολίαστους», σχολίασε ενώ αποκρούοντας την κριτική που δέχεται η κυβέρνηση για τα πρόσφατα μέτρα, υποστήριξε ότι πιο αυστηρά μέτρα θα έφερναν αντίθετα αποτελέσματα.

Μάλλον λίγο πειστική ήταν η απάντηση που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο γιατί εξαιρούνται οι πιστοί που πάνε σε χώρους λατρείας από τα rapid test αφού επέλεξε απλά τον δρόμο της επίθεσης στον Αλέξη Τσίπρα.

«Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι εκκλησίες είναι ανοιχτοί χώροι λατρείας. Ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί ποτέ την ανάγκη να μπει σε μια εκκλησία, να ανάψει ένα κερί. Δεν υπάρχει κάποιος στην πόρτα να τον ελέγξει αν θέλει να το κάνει», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ενδεικτική της αγωνίας που υπάρχει πάντως στο Μέγαρο Μαξίμου για την εφαρμογή των μέτρων είναι η χθεσινή, νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη και Άκη Σκέρτσου, του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Λευτέρη Οικονόμου, του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Σωτήρη Αναγνωστόπουλου, του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκη και του διοικητή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας Άγγελου Μπίνη.

Το Σάββατο, μπαίνουν σε ισχύ τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους καθώς όπως είναι γνωστό οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αλλά και χώρους λατρείας πρέπει να προσέρχονται με δύο εργαστηριακά τεστ εβδομαδιαίως (rapid ή PCR) με δικό τους κόστος. Ακόμα θα είναι υποχρεωτικό το rapid ή μοριακό τεστ στους ανεμβολίαστους για την προσέλευση σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες, λιανεμπόριο.

Την ίδια ώρα ξεκινάει και η συζήτηση και για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για τους εμβολιασμένους καθώς όπως είναι γνωστό και αυτοί κολλούν και μεταδίδουν την νόσο.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, να γίνονται αυτοδιαγνωστικά τεστ και στους εμβολιασμένους. «Ξέρουμε ότι εμβολιασμένοι μεταδίδουν με δυσκολία. Το πώς θα επεκτείνουμε το τεστ θα μας το υποδείξουν οι ειδικοί», είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης:

Η τροπολογία Τσίπρα και η αναφορά σε «δύσκολες αποφάσεις»

Ανδρουλάκης: «Να συζητήσουμε ιδεολογικά και πολιτικά χωρίς χτυπήματα κάτω από τη μέση» (Videos)

Λοβέρδος: Παρουσίασε τις προτάσεις του για την επόμενη μέρα του ΚΙΝΑΛ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:08