search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 04:14
MENU CLOSE

Μητσοτάκης: Τι απάντησε για τις εκκλησίες – Και δεύτερη αύξηση του κατώτατου μισθού το 2022 (Videos)

03.11.2021 21:10
mitsotakis-new

Περισσότερα ερωτήματα από τους δημοσιογράφους προκάλεσαν οι απαντήσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός για το θέμα των εκκλησιών και της εξαίρεσής τους από τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους.

Μιλώντας στο Mega, o Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς για το ζήτημα που έχει προκύψει με την εξαίρεση των εκκλησιών από τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους, ενώπιον και της τροπολογίας του ΣΥΡΙΖΑ για υποχρεωτικό τεστ των πιστών ώστε να μπαίνουν στους λατρευτικούς χώρους.

Ανοιχτοί χώροι λατρείας

Ο πρωθυπουργός δήλωσε για τα τεστ ότι «οι εκκλησίες είναι ανοιχτοί χώροι λατρείας, δεν υπάρχει κάποιος στην πόρτα να το ελέγξει», όπως συμβαίνει με τα καταστήματα, προσθέτοντας ότι «είναι δύσκολο να εφαρμοστεί ο έλεγχος στις εκκλησίες, είναι ανοιχτός χώρος λατρείας. Η έκφραση των θρησκευτικών πεποιθήσεων έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει μόνο μια πρόταση επί των μέτρων που εξήγγειλε η κυβέρνηση και ότι πολιτικοποιεί την πανδημία, προς άγρα ψήφων. Παράλληλα, συνεχίζοντας την κριτική του προς την αντιπολίτευση, διερωτήθηκε τι θα πει επιτροπή ειδικών κοινής αποδοχής, αναφερόμενος στην πρόταση Τσίπρα , σημειώνοντας ότι οι επιστήμονες δεν πρέπει να εμπλέκονται από τα κόμματα στην πολιτική αντιπαράθεση.

«Τείχος αντίδρασης»

Αναφερόμενος στα ποσοστά εμβολιασμού στα σώματα ασφαλείας, ο πρωθυπουργός απέκλεισε το ενδεχόμενο υποχρεωτικότητας, λέγοντας μάλιστα ότι η εμπειρία από τους υγειονομικούς δείχνει ότι η υποχρεωτικότητα προκαλεί «τείχος αντίδρασης». Γενικότερα για την πορεία της πανδημίας, ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν έχει ξεφύγει, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση νέου lockdown –σημειώνοντας, μάλιστα, ότι κάτι τέτοιο έχει αποκλειστεί και στην Ευρώπη-, υποστήριξε ότι αυτό που έχει σημασία, σχετικά με τα στατιστικά της πανδημίας είναι η θετικότητα, και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «θα τα βγάλουμε πέρα».

Και δεύτερη αύξηση κατώτατου μισθού

Για το κρίσιμο ζήτημα της ακρίβειας, η συνέντευξη του πρωθυπουργού «έβγαλε είδηση», καθώς ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι εκτός από την αύξηση κατά 2% του κατώτατου μισθού από 1/1/2022, μέσα στο νέο έτος θα υπάρξει και δεύτερη αύξησή του, αφού ληφθεί υπόψη ο πραγματικός ρυθμός ανάπτυξης αλλά και οι δυνατότητες των επιχειρήσεων. Επίσης, ανακοίνωσε ότι το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται σχέδιο για την επιστροφή του ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου για αγρότες που συμμετέχουν σε συνεργατικά σχήματα και για νέους αγρότες.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι οι αυξήσεις που παρατηρούνται σε ρεύμα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο αποτελούν παγκόσμιο φαινόμενο, επανέλαβε ότι η κυβέρνηση θα δαπανήσει περισσότερα από 500 εκατ. ευρώ για να ελεγχθούν οι αυξήσεις αυτές και σημείωσε με νόημα ότι αυτό που ο πολίτης δεν θα δει είναι πόσο θα αυξανόταν ο λογαριασμός χωρίς τις παρεμβάσεις αυτές. Τόνισε, δε, ότι η κυβέρνηση παρεμβαίνει όπου μπορεί.

Ελληνογαλλική συμφωνία-εκλογές

Μιλώντας για την ελληνογαλλική συμφωνία, ο Κ. Μητσοτάκης είπε ότι «είναι ένα βήμα σημαντικό και για την στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης», ενώ σημείωσε ότι η επέκταση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας θωρακίζει ακόμα περισσότερο την Ελλάδα. Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι τα δύο τελευταία χρόνια η χώρα έχει ενισχύσει την αποτρεπτική της δυνατότητα, ενώ για τις σχέσεις ΑθήναςΆγκυρας, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «δεν συμφωνούσαμε πάντοτε με την κα Μέρκελ στα ελληνοτουρκικά», επισημαίνοντας ότι «αν καταφέρουμε να τα βρούμε με την Τουρκία, δεν θα το οφείλουμε σε κανέναν τρίτο».

Όσον αφορά στις εκλογές, ο Κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και σημείωσε ότι «πιστεύω στις μονοκομματικές κυβερνήσεις» προσθέτοντας ότι η ΝΔ θα επιδιώξει να πετύχει αυτοδυναμία και με την απλή αναλογική, αλλιώς θα πάει σε δεύτερες εκλογές. «Η στρατηγική της “προοδευτικής διακυβέρνησης” είναι στρατηγική ήττας», είπε ο πρωθυπουργός, εκτιμώντας ότι συνιστά παραδοχή ότι η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεύτερος.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Η πολύτιμη αίσθηση που επηρεάζει εκτός της γεύσης και της όσφρησης

Κορωνοϊός: Πάνω από 6.000 κρούσματα για ακόμα μία ημέρα

Βούρτσισμα δοντιών: Τα λεπτά που απαιτούνται και ο ρόλος της τεχνικής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24