search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:49
MENU CLOSE

Δημοσκόπηση ALCO: Καλή η συμφωνία με τη Γαλλία, λάθος το Σαχέλ (Video)

18.10.2021 20:02
5196418

Αναλυτικά καταγράφει τις τάσεις στην ελληνική κοινωνία ως προς την ελληνογαλλική συμφωνία δημοσκόπηση της ALCO για το OPEN.

Η συμφωνία φαίνεται πως διαθέτει μεγάλη αποδοχή, καθώς θετική εξέλιξη την θεωρεί το 64% των ερωτηθέντων ενώ αρνητική μόλις το 24%.

Οι ερωτηθέντες εκφράζουν σχεδόν βεβαιότητα ότι η Γαλλία αν χρειαστεί θα στείλει στρατιωτική βοήθεια στην Ελλάδα αν αυτή δεχθεί επίθεση από την Τουρκία. Στη σχετική ερώτηση 40% απαντά «σίγουρα ναι» ενώ 32% απαντά «μάλλον ναι» και μόλις 24% απαντά σίγουρα ή μάλλον όχι.

Πάντως, την ίδια στιγμή, το 43% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να δεχτεί τον όρο σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει να βοηθήσει στρατιωτικά τη Γαλλία στη ζώνη του Σαχέλ στην Αφρική, έναντι του 33% που υποστηρίζει ότι σωστά εντάχθηκε στη συμφωνία ο συγκεκριμένος όρος.

Στις 10,1 μονάδες η διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί προβάδισμα 10,1 μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με το κυβερνών κόμμα να συγκεντρώνει 35% και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης 24.9%.

Τρίτο παραμένει το ΚΙΝΑΛ με 6,4%, τέταρτο το ΚΚΕ με 5,3% και πέμπτη η Ελληνική Λύση με 4,4%. Στη βουλή φαίνεται να μπαίνει εκ νέου το ΜέΡΑ25 που καταγράφει ποσοστό της τάξης του 4,1%.

Τέλος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να θεωρείται ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός καθώς 37% απαντά ότι τον εμπιστεύεται περισσότερο ενώ 24% λέει ότι εμπιστεύεται περισσότερο τον Αλέξη Τσίπρα.

«Πονοκέφαλος» η ακρίβεια για 8 στους 10

Αν πάντως ένα ζήτημα ενοποιεί τους ερωτηθέντες, αυτό είναι η ακρίβεια: Ένα σαρωτικό 81% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο ερχόμενος χειμώνας θα είναι εξαιρετικά δύσκολος οικονομικώς.

Διαβάστε επίσης:
Ντόρα Μπακογιάννη: Οι πρώτες της δηλώσεις μετά την ανακοίνωση της ασθένειας της – «Θα δώσω και αυτήν τη μάχη» (Video)

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Σε θέσεις μάχης με το βλέμμα στον Γιώργο Παπανδρέου

Κορωνοϊός: Έξι περιοχές με τριψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων – Πάνω από 3.100 νέες μολύνσεις στη χώρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:47