search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:43
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ για την στάση της κυβέρνησης στις εκκλησίες: Ο Μητσοτάκης λέει ναι ή όχι στην είσοδο ανεμβολίαστων χωρίς τεστ;

05.11.2021 16:13
ekklhsia_new

Ανακοίνωση εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ  για την στάση της κυβέρνησης σχετικά με την είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών στις εκκλησίες χωρίς να έχουν προηγουμένως υποβληθεί σε τεστ.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται έστω και τώρα να αναγνωρίσει την πραγματικότητα και συνεχίζει τον αυτοεξευτελισμό. Λες και δεν άκουσαν οι πολίτες τον κ. Μητσοτάκη όχι μόνο να αρνείται αλλά να ειρωνεύεται την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για επίδειξη τεστ από τους ανεμβολίαστους και στις εκκλησίες. Προσπαθούν να πείσουν με διαρροές ότι μετά από δική τους πρωτοβουλία υπήρξε η απόφαση της Ιεράς Συνόδου για σύσταση προς τους ανεμβολίαστους».

Μάλιστα, η ανακοίνωση υπενθυμίζει τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεου, εκπρόσωπου της Ιεράς Συνόδου, ο οποίος ανέφερε πως η απόφαση της ιεραρχίας προηγήθηκε από αυτή της κυβέρνησης και δεν υπήρχε προηγούμενη συνεννόηση, όπως διέρρεαν πηγές της κυβέρνησης για να σώσουν εκ των υστέρων τα προσχήματα.

Μάλιστα , ο ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει ότι ο εκπρόσωπος της Ιεράς Συνόδου ξεκαθάρισε στον ΣΚΑΙ  ότι «παρότι η κυβέρνηση επέτρεψε να εισέρχονται σε όλους τους χώρους λατρείας, τα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία χωρίς να υποδεικνύουν εμβολιασμό ή εργαστηριακό έλεγχο, εμείς προχωρήσαμε ένα βήμα παραπέρα και είπαμε να κάνουν τον διαγνωστικό έλεγχο γιατί επιβάλλεται για όλους μας».

Όσες γελοίες διαρροές και να κάνει ο κ. Μητσοτάκης για να μαζέψει τα ασυμμάζευτα, όλοι οι πολίτες κατανοούν πως η Εκκλησία με υπευθυνότητα έκανε το αυτονόητο σε αντίθεση με τον ίδιον που αντί για κρούσματα μετράει ψήφους, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Και η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Το ερώτημα όμως παραμένει: Κ. Μητσοτάκη ναι ή όχι στην είσοδο ανεμβολίαστων πολιτών μόνο με τεστ και στις εκκλησίες;»

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Στη Χάλκη για τα εγκαίνια του σχεδίου Gr-eco (Photos/Video)

Τσίπρας στην Εύβοια: Απών ο Μητσοτάκης επί 3 μήνες – Να υπάρξει μέριμνα για εισόδημα έκτακτης ανάγκης για τους πληγέντες

Επεισόδια στο Μαρούσι: Αστυνομικοί έριξαν χημικά και νερό στους πυροσβέστες (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:38