search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 05:51
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Σκέψεις για επαναφορά απαγόρευσης κυκλοφορίας – Κυβερνητικό αλαλούμ με το θέμα της εκκλησίας

05.11.2021 07:47
syntagma_new

Η χθεσινή απόφαση της εκκλησίας, με την οποία η Ιερά Σύνοδος καλεί τους πιστούς να κάνουν rapid test πριν πάνε στην εκκλησία, έφερε σε δύσκολη θέση το Μέγαρο Μαξίμου καθώς μόλις την προηγούμενη ημέρα ο πρωθυπουργός εξηγούσε ότι η κυβέρνηση πήρε αυτή την απόφαση καθώς δεν υπάρχουν άνθρωποι για να ελέγχουν τα τεστ.

Μια απόφαση μάλλον αυθαίρετη καθώς κανείς δεν είχε ρωτήσει τους άμεσα ενδιαφερόμενους, δηλαδή την εκκλησία.

Τα πράγματα έγιναν λίγο χειρότερο χθες όταν, μετά την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού προσπάθησαν να σώσουν την κατάσταση διαρρέοντας ότι η ανακοίνωση βγήκε μετά από επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον αρχιεπίσκοπο.

Μόνο που εδώ υπάρχει μια σοβαρή αλλά ουσιαστική λεπτομέρεια. Ότι η Ιερά Σύνοδος είχε συνεδριάσει την προηγούμενη ημέρα -δηλαδή την Τρίτη 3 του μηνός- και είχε αποφασίσει να παροτρύνει τους πιστούς να κάνουν το εμβόλιο και το τεστ πριν πάνε στην εκκλησία.

Η κυβερνητική παραζάλη ήρθε μετά την ομοβροντία αρνητικών σχολίων που δέχθηκε από τον φιλοκυβερνητικό τύπο καθώς η απόφαση να εξαιρέσει για μια ακόμη φορά τους ανθρώπους της εκκλησιάς από τις δύσκολες αποφάσεις θεωρήθηκε ως υποχώρηση στους φανατικούς αντιεμβολιαστές.

Και αυτό γιατί όπως προκύπτει πολλοί εμβολιασμένοι θρησκευόμενοι δεν μπορούνε να πάνε να προσκυνήσουν σε έναν ναό γιατί φοβούνται τους ανεμβολίαστους φανατικούς που πηγαίνουν χωρίς τεστ και μάσκες.

Με την απόφασή της λοιπόν η κυβέρνηση εμφανίστηκε να μην αναγνωρίζει ότι στον χώρο της εκκλησίας υπάρχουν εμβολιασμένοι πιστοί και συστρατεύθηκε με το πιο σκληρό ακροδεξιό κομμάτι ης εκκλησίας.

Την ίδια στιγμή οι προβλέψεις των ειδικών μιλούν ακόμα και για 10.000 κρούσματα ημερησίως γεγονός, κάτι που έχει φέρει τρόμο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν η κυβέρνηση μελετά για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό να επαναφέρει από την ερχόμενη εβδομάδα το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τη 1 το βράδυ μέχρι τις 7 το πρωί για τις περιοχές που αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα και βρίσκονται στο βαθύ «κόκκινο».

Οι ίδιες πηγές λένε μάλιστα ότι αυτή την πρόταση έχουν καταθέσει οι επιστήμονες εδώ και αρκετό καιρό αλλά το Μέγαρο Μαξίμου ήταν αρνητικό καθώς η όλη ιστορία παρέπεμπε σε lockdown.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν την επόμενη εβδομάδα αλλά όσο τα κρούσματα εμφανίζονται  να αυξάνονται και ο αριθμός των διασωληνωμένων να μεγαλώνει η επαναφορά του μέτρου της απαγόρευσης κυκλοφορίας θεωρείτε πολύ πιθανή.

Με ότι φυσικά συνεπάγεται μια τέτοια απόφαση…

Διαβάστε επίσης:

ΚΚΕ: Σύγχρονη, δωρεάν περίθαλψη με έμφαση στην Πρωτοβάθμια

ΚΙΝΑΛ: Ήγγικεν η ώρα των συγκρούσεων

Και η Άγκυρα τον χαβά της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01