search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:07
MENU CLOSE

Ιερά Σύνοδος: Οι πιστοί να εμβολιαστούν – Έκκληση να προσέρχονται με τεστ οι ανεμβολίαστοι στους ναούς

04.11.2021 13:40
ekklisia_new (2)

Λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει με τα μέτρα για την είσοδο των πολιτών στους ναούς δίνει εν μέρει η Εκκλησία.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται η προτροπή προς τους πολίτες τους πολίτες να εμβολιαστούν και κάνει έκκληση να προσέρχονται στους ναούς έχοντας κάνει τεστ.

Παράλληλα στην εγκύκλιο τονίζεται η υποχρέωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr) και όπως γίνεται γνωστό, ο έλεγχος θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

H Εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου

Κορωνοϊός: Μητροπολίτες στέλνουν τελεσίγραφο σε ιερείς για να εμβολιαστούν

Μήνυμα σε κάθε προσπάθεια αμφισβήτησης της πανδημίας από απείθαρχους ιερείς, στέλνουν οι Μητροπολίτες  Μυτιλήνης Ιάκωβος και  Δωδώνης, Χρυσόστομος.

Οι δύο Μητροπολίτες θέτουν το δίλημμα εμβόλιο ή αργία άνευ αποδοχών, δίνοντας στους ανεμβολίαστους ιερείς περιθώριο κάποιων ημερών για να επιλέξουν  αυτό που επιθυμούν.

«Πρέπει να υπάρξει απαγορευτικό εισόδους στους ναούς, στους πιστούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τους παπάδες. Θα πρέπει με μια απόφαση, δυο γραμμών, να προβλέπεται ότι όποιος μισθοδοτείται καθ’ οιονδήποτε τρόπο από το κράτος θα είναι υποχρεωμένος να εμβολιαστεί. Εάν δεν το κάνει να του κόψουν τον μισθό», αυτό τόνισε ο Μητροπολίτης Δωδώνης, Χρυσόστομος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Στο ίδιο κλίμα ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος, με επιστολή του, θέτει τους ιερείς της Μητρόπολης Μυτιλήνης που δεν εμβολιάζονται σε αργία άνευ αποδοχών.

O μητροπολίτης Ιάκωβος με επιστολή του σε ομάδα ιερέων της Μητρόπολης Μυτιλήνης οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν για δικούς τους λόγους –που δεν έχουν να κάνουν με θέματα υγείας– τους ζητεί να εμβολιαστούν εντός μιας εβδομάδας, ειδάλλως θα τεθούν σε αργία, η οποία θα συνοδεύεται και με στέρηση του μισθού τους. «Εντελλόμεθα όπως εντός μιας εβδομάδας προβήτε εις τον εμβολιασμόν κατά του κορονοιού ειδ’ άλλως θα σας επιβληθεί αργία άνευ αποδοχών μέχρις ότου εμβολιαστείτε», αναφέρει συγκεκριμένα στην επιστολή του.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Ολική κατάρρευση ψευδοροφής σε σχολική αίθουσα – Από τύχη γλίτωσαν οι μαθητές (Video)

Συνοικέσια: Επανέρχονται δυναμικά στη βόρειο Ελλάδα (Video)

Κορωνοϊός: Γέμισαν ασφυκτικά οι ΜΕΘ στη Βόρεια Ελλάδα – Δεν προλαβαίνουν τα περιστατικά ανεμβολίαστων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:06