search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:44
MENU CLOSE

Οι επιστήμονες «καρφώνουν» την κυβέρνηση για τις εκκλησίες (video)

04.11.2021 10:04
EKKLHSIA_311

Μετά την οργή των πολιτών, ήρθε και το… άδειασμα των επιστημόνων.

Διακεκριμένοι επιστήμονες παίρνουν αποστάσεις από την κυβερνητική απόφαση για εξαίρεση των εκκλησιών από το μέτρο που προβλέπει επίδειξη τεστ για την είσόδο των πολιτών στον χώρο.

Συγκεκριμένα:

Η Αθηνά Λινού μιλώντας στο Mega, επεσήμανε ότι «ένας ναός όσο ιερός κι αν είναι ο χώρος δεν μπορεί να προστατεύσει από την έκθεση στον κορωνοϊό». «Σε όλους τους χώρους ιδιαίτερα στους κλειστούς πρέπει να τηρούνται τα μέτρα και να υπάρχει ισότητα» είπε ακόμη η καθηγήτρια επιδμιολογίας.

Σε πιο υψηλούς τόνους, ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, μιλώντας στο OPEN, αναρωτήθηκε οργισμένος για ποιο λόγο εξαιρέθηκαν οι εκκλησίες από τα νέα μέτρα υπογραμμίζοντας ότι η πλειοψηφία των πιστών είναι μεγάλης ηλικίας και χρειάζονται μεγαλύτερη προστασία.

«Η αγανάκτηση μου προς την πολιτεία είναι μεγαλύτερη… Για ποιον λόγο εξαιρέθηκαν οι εκκλησίες από τα μέτρα. Πρέπει να πάρουμε πιο θαρραλέα μέτρα» είπε ο Νίκος Καπραβέλος.

Ο Στέλιος Λουκίδης, καθηγητής πνευμονολογίας μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στην εξαίρεση των εκκλησιών είπε ότι η επιδημιολογική παρατήρηση πρέπει να γίνει σε όλα τα επίπεδα.

Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος που είναι και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων, συνέστησε με τη σειρά του στους πιστούς πριν πάνε στην εκκλησία να κάνουν σελφ τεστ και να μην βγάζουν τη μάσκα ούτε για να φιλήσουν τις εικόνες.

Η τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ και η απάντηση Μητσοτάκη

Ο ΣΥΡΙΖΑ χθες δια στόματος Αλέξη Τσίπρα προανήγγειλε τροπολογία για την επέκταση του μέτρου και στις εκκλησίες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο Mega απάντησε:

«Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι εκκλησίες είναι ανοιχτοί χώροι λατρείας. Ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί ποτέ την ανάγκη να μπει σε μια εκκλησία, να ανάψει ένα κερί. Δεν υπάρχει κάποιος στην πόρτα να τον ελέγξει αν θέλει να το κάνει. Από εκεί και πέρα εάν υπήρχε τρόπος εφαρμογής του μέτρου αυτού θα το συζητούσαμε».

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: «Είμαστε σε φάση έξαρσης με τραγικές συνέπειες», λέει ο Νίκος Καπραβέλος (Video)

Κορωνοϊός: Ποια μέτρα σκέπτεται να πάρει η κυβέρνηση για τους εμβολιασμένους

Η τροπολογία Τσίπρα και η αναφορά σε «δύσκολες αποφάσεις»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:44