search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:12
MENU CLOSE

Λιβύη: «Καρατόμηση» της υπουργού Εξωτερικών – Προβληματισμός ενόψει της διάσκεψης του Παρισίου (Video)

07.11.2021 22:20
Λιβύη: Ορκίστηκε η προσωρινή κυβέρνηση ενότητας - Media

Μεγάλο προβληματισμό έχουν προκαλέσει οι πολιτικές εξελίξεις στη Λιβύη μετά την ξαφνική «καρατόμηση» της υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Νάιλα Αλ Μανγκούς.

H Μάνγκους καθαιρέθηκε από το προεδρικό συμβούλιο με τον μεταβατικό πρωθυπουργό της χώρας, Αμντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά να τονίζει ότι διατηρείται η θέση της και πως η αρμοδιότητα για το κυβερνητικό συμβούλιο ανήκει αποκλειστικά στον ίδιο.

Οι συγκεκριμένες εξελίξεις προκαλούν προβληματισμό σχετικά με τη Διεθνή Διάσκεψη αναφορικά με τη Λιβύη που διοργανώνει στο Παρίσι ο Γάλλος Πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν στις 12 Νοεμβρίου.

Στη εν λόγω σύνοδο θα πάρει μέρος ο Έλληνας Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για πρώτη φορά ενώ το ίδιο ισχύει και για τους ηγέτες της Κύπρου και του Ισραήλ. Από την άλλη, έχει αποκλειστεί η Τουρκία.

Η Μανγκούς ήταν το πρόσωπο που θα εκπροσωπούσε τη Λιβύη στη Διάσκεψη και η αποπομπή της περιπλέκει τα πράγματα . Αναλυτές εκτιμούν ότι η απομάκρυνση της είχε ως στόχο να μην συμμετάσχει στην κρίσιμη διαδικασία αφού άλλωστε της έχει επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η υπόθεση πρόκειται να βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει στη Ρώμη ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένιας Δένδια με τον Ιταλό ομόλογό του Λουίτζι Ντι Μάιο.

Κατά την επίσκεψή του στην Ιταλία ο κ. Δένδιας θα ανταλλάξει με τον Ιταλό ομόλογό του τα όργανα επικύρωσης της συμφωνίας οριοθέτησης ΑΟΖ Ελλάδας – Ιταλίας ενώ θα συζητήσουν και για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση 2 Μητροπολιτών σε πιστούς: «Να εκμεταλλευτούμε την επιστήμη απέναντι στην πανδημία»

Κορωνοϊός: Ο αθλητής του bodybuilding που έχασε 42 κιλά (Video)

«Καμπανάκι» ΠΟΥ: Για 4ο κύμα πανδημίας στην Ευρώπη – «Εξαιρετικά ανησυχητική» η κατάσταση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 17:11