search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:30
MENU CLOSE

Παπαδημούλης: «Υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους Δημόσιους Υπαλλήλους»

08.11.2021 08:41
papadimoulis_new

Τις τελευταίες μέρες ο ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνει προτάσεις αυστηροποίησης του πλαισίου διαχείρισης της πανδημίας.

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής Δημήτρης Παπαδημούλης και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει και ευρύτερη εικόνα πώς διαχειρίζονται σε ολόκληρη την Ευρώπη την πανδημία, όχι μόνο ζήτησε αυστηρότερα μέτρα, αλλά πρότεινε και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των δημοσίων υπαλλήλων που έρχονται σε επαφή με το κοινό.

«Στους κλειστούς χώρους χρειάζονται αυστηρότερα μέτρα. Δεν μπορεί να κολλάει στο μικρομάγαζο και στην καφετέρια και να μην κολλάει στο μετρό, στα σχολεία και στις εκκλησίες», είπε αρχικώς στο κεντρικό δελτίο του Kontra ο Παπαδημούλης, για να διαπιστώσει με πικρία: «Δεν γίνεται να χάνονται κάθε μέρα 50 συμπολίτες μας και να έχουμε υποστεί έναν μιθριδατισμό και αυτό να θεωρείται μια υπόθεση ρουτίνας. Έχουμε ευθύνη απέναντι στους πολίτες – Χρειάζονται τολμηρότερα μέτρα».

«Ενώ στην αρχή της πανδημίας η Ελλάδα ήταν καλύτερα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, τώρα και με ευθύνη του πρωθυπουργού είμαστε πολύ κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Βρισκόμαστε πιο κοντά στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία παρά στην Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία, την Γερμανία και την Πορτογαλία. Έχουμε ευθύνη απέναντι στους πολίτες. Κακώς η κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση Τσίπρα για σύσταση επιστημονικής επιτροπής κοινής αποδοχής. Είναι μια προσπάθεια για να λάβουμε υπόψιν επιτέλους την γνώμη των ειδικών και της επιτροπής που δυστυχώς έχει παραγκωνιστεί ουσιαστικά», είπε χαρακτηριστικά ο Παπαδημούλης, για να προσθέσει: «Οφείλουμε όλοι μας να ακούσουμε τους ειδικούς και να πάρουμε τολμηρότερα μέτρα πριν να είναι αργά. Προσωπικά είμαι υπέρ της άποψης ότι η πολιτεία θα πρέπει να φροντίσει για τον εμβολιασμό όσων δημόσιων λειτουργών έρχονται σε επαφή με τους πολίτες. Για παράδειγμα, τι γίνεται εάν ο αστυνομικός που ελέγχει για το εάν κάποιος έχει πιστοποιητικό, είναι ανεμβολίαστος; Θα πρέπει να εξεταστεί από την κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και από την επιτροπή των ειδικών κατά προτεραιότητα».

Μάλιστα, απαντώντας σε διευκρινιστική ερώτηση αν αυτό αφορά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που έρχονται σε επαφή με κοινό (εργαζόμενοι στα ΚΕΠ, στις Εφορίες, στον ΕΦΚΑ κ.α.), ο Παπαδημούλης συγκατένευσε, διατυπώνοντας με τον τρόπο αυτό μία τολμηρή πρόταση που η κυβέρνηση ούτε καν τολμάει να… ψελλίσει.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση Παππά σε Καραμανλή: «Σταθερά αδρανής και ψεύτης»

Τζένη Μπαλατσινού: Απαθανατίζει τον Βασίλη Κικίλια με τον 10 μηνών γιο τους

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Λοβέρδος: «Η εκλογή μου δεν συμφέρει τον Τσίπρα» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 12:27