search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 23:24
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Εφιαλτικό σενάριο για 100.000 νεκρούς στη Γερμανία αν δεν ληφθούν μέτρα

10.11.2021 20:17
Γερμανικές αμφιβολίες για το ρωσικό εμβόλιο  - Media

Σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» βρίσκεται η Γερμανία, σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος Μικροβιολογίας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Charité του Βερολίνου Κρίστιαν Ντρόστεν. Μάλιστα,ο καθηγητής προβλέπει ακόμη και επιπλέον 100.000 νεκρούς, αν δεν ληφθούν άμεσα δραστικά μέτρα, ακόμη και lockdown.

Αν δεν αντιδράσουμε τώρα με αυστηρότερα μέτρα, με δεδομένη την εμπειρία της Βρετανίας, μπορεί να φθάσουμε και στους 100.000 νεκρούς, τόνισε ο κ. Ντρόστεν, για να τονίσει: «Και πρόκειται για συντηρητική εκτίμηση».

Μιλώντας στο podcast του δικτύου Βόρειας Γερμανίας NDR, ο κ. Ντρόστεν τονίζει ότι «πρέπει να κλείσουν τα κενά του εμβολιασμού», με τον ιδανικό στόχο να είναι ένας πληθυσμός που θα έχει εμβολιαστεί πλήρως, με τρεις δόσεις. Επειδή ωστόσο, παραδέχεται, δεν μπορεί κανείς να υπολογίζει σε κάτι τέτοιο, πρέπει βραχυπρόθεσμα να συζητηθούν και πάλι μέτρα «τα οποία πιστεύαμε ότι είχαμε αφήσει πίσω μας», όπως ο περιορισμός των επαφών. «Περιμένω έναν χειμώνα πολύ απαιτητικό με νέα – και το λέω ήρεμα – μέτρα lockdown», τονίζει ο Γερμανός επιστήμονας και εκτιμά ότι μέτρα όπως ο αποκλεισμός των ανεμβολίαστων από εσωτερικούς χώρους και διάφορες δραστηριότητες (Κανόνας 2G) δεν αρκούν πλέον για να ανακόψουν την πανδημία, εξαιτίας της μεταδοτικότητας της παραλλαγής «Δέλτα».

Η δραματική κατάσταση που επικρατεί στην Γερμανία και ειδικά στη Βαυαρία  οδήγησε την τοπική  κυβέρνηση να  κηρύξει το κρατίδιο σε «κατάσταση καταστροφής», λόγω της ραγδαίας αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού.

Την ίδια ώρα η Άνγκελα Μέρκελ επιδιώκει διάσκεψη με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων «το συντομότερο δυνατό» προκειμένου να συντονιστούν οι πολιτικές κατά της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης:

Μέγκαν Μαρκλ: Φοβόταν ότι ο πατέρας της θα διαρρεύσει επιστολή της προς αυτόν, δηλώνει εργαζόμενος του παλατιού

ΟΗΕ: Οι προσφυγικές ροές δεν δικαιολογούν τείχη, συρματοπλέγματα και pushbacks

Κορωνοϊός-Γερμανία: Επαναφέρουν άρον-άρον τα δωρεάν τεστ για όλους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 23:20