search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:53
MENU CLOSE

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Νέα κόντρα μεταξύ των υποψηφίων – Οι «παρεμβάσεις» από την Δεξιά και η στήριξη από τον Μπίστη

17.11.2021 09:29
PAPANDREOU_NEW

Η προεκλογική αντιπαράθεση στο Κίνημα Αλλαγής ανάβει σιγά σιγά ενόψει της 5ης Δεκεμβρίου, που θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος για την ανάδειξη του νέου αρχηγού.

Ο Γιώργος Παπανδρέου μίλησε για παρεμβάσεις «από παράγοντες της δεξιάς», που «είτε στρέφονται εναντίον στελεχών της Παράταξης μας και ιδιαιτέρως εναντίον του Γιώργου Α. Παπανδρέου, καθώς βλέπουν ότι δεν ικανοποιούνται τα δικά τους συμφέροντα και τα συμφέροντα άλλων κομμάτων, είτε στρέφουν τα βέλη τους εναντίον της Παράταξής μας συνολικά», όπως σημειώνεται.

«Με τις παρεμβάσεις αυτές, που ποικίλουν ως προς τον τρόπο που εκδηλώνονται, είτε στρέφονται εναντίον στελεχών της Παράταξης μας και ιδιαιτέρως εναντίον του Γιώργου Α. Παπανδρέου, καθώς βλέπουν ότι δεν ικανοποιούνται τα δικά τους συμφέροντα και τα συμφέροντα άλλων κομμάτων, είτε στρέφουν τα βέλη τους εναντίον της Παράταξής μας συνολικά», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Διαμηνύουν δε ότι «τον πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής θα τον εκλέξουν οι δημοκράτες και προοδευτικοί πολίτες, οι φίλοι και τα μέλη της Παράταξης μας και όχι οποιοσδήποτε άλλος».

Η κίνηση αυτή του πρώην πρωθυπουργού έρχεται λίγο μετά τη δημοσιοποίηση δύο νέων δημοσκοπήσεων, που τον φέρνουν να υστερεί σε γενικές γραμμές έναντι του Ανδρέα Λοβέρδου και του Νίκου Ανδρουλάκη (ο κ. Παπανδρέου υπερτερεί μόνο στην παράταση νίκης), ενώ ο ίδιος αρνήθηκε να συμμετάσχει και στο debate. Πράγμα για το οποίο κάτι για το οποίο δέχεται κριτική από τους άλλους πέντε υποψήφιους, που δεν έχουν πειστεί για τους λόγους αυτής της επιλογής του.

Σχεδόν πριν καν γίνει αντιληπτή η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρώην πρωθυπουργού, ο Νίκος Μπίστης, ο οποίος έχει ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και είναι εκ των συχνών συνομιλητών του Αλέξη Τσίπρα, προχώρησε σε ανάρτηση με την οποία υπερασπίζεται με αιχμηρό τρόπο τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο κ. Μπίστης σημειώνει ότι «ένα όργιο ενορχηστρωμένων παρεμβάσεων είναι σε εξέλιξη. Από τον Αλιβιζάτο μέχρι τον Μπέο , με ενδιάμεσους τον Πρετεντέρη , την Γιαννακά , την Παναγιωταρέα και άλλους της ιδίας κοπής, επιδίδονται συστηματικά στην δολοφονία χαρακτήρα του Γιώργου Παπανδρέου. Σαν κάτι να φοβούνται, που ενοποιεί ‘‘σοβαρούς’’ και χυδαίους».

Λίγο νωρίτερα και πριν την παρέμβαση Παπανδρέου, ο Παύλος Γερουλάνος είχε σπεύσει να υπερασπιστεί τον πρώην πρωθυπουργό έναντι της επίθεσης, που είχε δεχθεί από τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο: «Το να σε βρίσει ο Μπέος είναι παράσημο. Γιατί όμως κυβερνητικά στελέχη χαριεντίζονται μαζί του και νομιμοποιούν το πολιτικό bullying; Είναι απαράδεκτο κι αυτός που πρέπει να απαντήσει είναι ο κ. Μητσοτάκης» έγραψε ο κ. Γερουλάνος.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: «Μένουν σπίτι» τα Χριστούγεννα οι ανεμβολίαστοι

«Βόμβα» Times: Πρόταση Μητσοτάκη για δανεισμό δύο εμβληματικών αρχαιοτήτων – Αντάλλαγμα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

«Να αλλάξουμε τον Μητσοτάκη με τον Τζόνσον αντί για τα Γλυπτά» -Πήρε φωτιά το twitter της Βρετανίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05