search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:37
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: «Μένουν σπίτι» τα Χριστούγεννα οι ανεμβολίαστοι

16.11.2021 20:22
syntagma098-new

Στοπ σε νέα μέτρα λέει η κυβέρνηση, καθώς, η στρατηγική της πανδημίας αποδίδει και άρα δεν αλλάζει.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές,  οι εμβολιασμοί στην Ελλάδα αυξάνονται σημαντικά και έχουν ξεπεράσει τα 7 εκατομμύρια. Σημαντικό θεωρεί η κυβέρνηση το γεγονός ότι αυξάνονται και τα ραντεβού για την χορήγηση της τρίτης δόσης.

Ωστόσο, οι ανεμβολίαστοι θα συνεχίσουν να λειτουργούν με περιορισμούς καθώς τα Χριστούγεννα θα εξακολουθήσουν να μην έχουν πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους.

Επικαλούμενοι τα διαθέσιμα στοιχεία από τους κυριότερους δείκτες της πανδημίας του κορωνοϊού, στο Μέγαρο Μαξίμου διαπιστώνουν, σύμφωνα με πληροφορίες μία τάση σταθεροποίησης και μείωσης των κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, ένδειξη, που όπως λέγεται, πιθανώς να σημαίνει πως βιώνουμε τις τελευταίες ημέρες της κορύφωσης του τέταρτου πανδημικού κύματος. Παράλληλα, εκφράζεται ικανοποίηση για τη σημαντική αύξηση των αριθμών των ραντεβού τόσο για την α΄ δόση όσο και για την αναμνηστική, ενώ τονίζεται πως παραμένουν εν ισχύ οι κυβερνητικές δεσμεύσεις περί διαρκούς ενίσχυσης του ΕΣΥ, όπου και όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Σχετικά με το θέμα των απωλειών από τον κορωνοϊό, από την κυβέρνηση παραπέμπουν σε ειδική ενημέρωση για το θέμα, που θα κάνει κατά πληροφορίες την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, και εν προκειμένω για τα συγκριτικά στοιχεία των θανάτων στις διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς, όπως σημειώνεται, όλες οι χώρες δεν καταγράφουν τις απώλειες από τον Covid με τα ίδια κριτήρια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εξάλλου, μόνο την Τρίτη διενεργήθηκαν στην χώρα μας περίπου 700.000 διαγνωστικά τεστ, γεγονός, που καθιστά την χώρα μας πρωταθλήτρια στο συγκεκριμένο θέμα, όπως λέγεται χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε την Τρίτη στην εκπομπή «Good morning Britain» του τηλεοπτικού δικτύου ITV ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να ακολουθήσει το μοντέλο της Αυστρίας, όπου επιβάλλεται ολικό lockdown για τους ανεμβολίαστους, επισήμανε την αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ενώ ενθάρρυνε με ζέση τους Βρετανούς πολίτες να κλείσουν από τώρα τις διακοπές τους στην Ελλάδα για το καλοκαίρι του 2022.

Αλλά και πρόσφατα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου είχε τονίσει ότι «μένουμε ανοιχτοί με τη φιλοσοφία των μέτρων που απευθύνονται κυρίως στους ανεμβολίαστους» και πως «η απόφαση και η βούληση της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξουν οριζόντια τοπικά μέτρα που θα αφορούν και εμβολιασμένους» για να προσθέσει: «Η αγορά, η οικονομία, η παιδεία, θα μείνουν όρθιες, κανείς δε θέλει να γυρίσει στο καθεστώς των SMS και στην τηλεκπαίδευση» πρόσθεσε ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» Times: Πρόταση Μητσοτάκη για δανεισμό δύο εμβληματικών αρχαιοτήτων – Αντάλλαγμα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα

Καραγιάννης: Σε χρόνο-ρεκόρ τα έργα αποκατάστασης των ζημιών του Ιανού

Μητσοτάκης από Βρετανία: Αν δεν στείλεις μήνυμα ότι προστατεύεις τα σύνορα θα έρθουν περισσότεροι πρόσφυγες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:34