search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:52
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Γιατί η κυβέρνηση δεν παίρνει μέτρα για τους ανεμβολίαστους –Με ποιους ενοχλήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

16.11.2021 08:07
ermou_new

Την στιγμή που διεθνείς έρευνες εμφανίζουν πρώτη την Ελλάδα σε θανάτους σε όλη την Ευρώπη, τις τελευταίες δεκατέσσερις ημέρες, η κυβέρνηση εμφανίζεται αναποφάσιστη στο τι πρέπει να κάνει για να αντιμετωπίσει το νέο κύμα της πανδημίας.

Εάν δηλαδή πρέπει να εφαρμόσει ένα lockdown στους ανεμβολίαστους, ποιοι πρέπει να φοράνε διπλές μάσκες στα Μέσα Μαζική Μεταφοράς και εάν πρέπει να επιστρέψει η τηλεργασία.

Οι πληροφορίες λένε μάλιστα ότι υπήρξε ενόχληση του πρωθυπουργού γιατί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στενοί του συνεργάτες έσπευσαν να προαναγγείλουν μπλόκο προς όσους εξακολουθούν να αρνούνται τον εμβολιασμό.

Προφανώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντιλαμβανόμενος το πολιτικό κόστος που θα έχει η εφαρμογή ενός lockdown  στους ανεμβολίαστους –που είναι ήδη πιεσμένοι– προτίμησε να κηρύξει σιωπητήριο αφήνοντας τα πράγματα να κυλήσουν χωρίς θεαματικές παρεμβάσεις…

Το Μέγαρο Μαξίμου στην πραγματικότητα επιθυμεί να πορευθεί στο θέμα των ανεμβολίαστων πατώντας σε δύο βάρκες. Συνεχίζοντας τις εκκλήσεις προς τους πολίτες που δεν έχουν πάει να κάνουν το εμβόλιο χωρίς ωστόσο να τους προκαλέσουν  τόσο που να αντιδράσουν.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση περιμένει την απόφαση της Κομισιόν για το τι θα γίνει με το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Εάν δηλαδή θα ισχύει αυτό που έχουν τώρα οι εμβολιασμένοι με τις δύο δόσεις ή εάν αυτό θα ακυρωθεί προκειμένου να γίνει υποχρεωτική και η τρίτη δόση.

Οι σχετικές αποφάσεις αναμένονται κατά τη Σύνοδο των υπουργών Υγείας της ΕΕ, στις αρχές Δεκεμβρίου. 

Για την ώρα πάντως η κυβέρνηση, έχει αποφασίσει  να κινηθεί επάνω στην λογική της υπενθύμισης της κρισιμότητας που έχει η τρίτη δόση τόσο για την προστασία της ατομικής υγείας όσο και για να κερδηθεί το στοίχημα της αύξησης του τείχους της ανοσίας.

Από την ώρα που άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση, έχουν προσέλθει στα εμβολιαστικά κέντρα πάνω από 660.000 πολίτες, και  80.000 πολίτες έκαναν την αναμνηστική δόση λένε τα κυβερνητικά στελέχη. 

 Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αναφερόμενος στο θέμα τόνισε ότι «η κυβέρνηση δεν συζητά κανενός είδους υποχρεωτικότητα και κανενός είδους κυρώσεις. Εκείνο που είναι ένα ζητούμενο, όχι μόνο στη χώρα μας, όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη, είναι αν το πιστοποιητικό νόσησης, δηλαδή, το αν είσαι πλήρως εμβολιασμένος, θα συνδέεται με το ότι έχεις κάνει και την τρίτη δόση.

Αυτή είναι μια συζήτηση που έχει ανοίξει και στη χώρα μας και στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Σήμερα, πάντως ξεκινά η αποστολή των φύλλων πορείας για την επίταξη των γιατρών ενώ την Πέμπτη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει την εφαρμογή του κλιμακωτού ωραρίου προσέλευσης των εργαζομένων στο Δημόσιο, με το οποίο εκτιμάται ότι θα αποσυμφορηθούν και τα ΜΜΜ. 

Διαβάστε επίσης:

Δυστύχημα στον ΗΣΑΠ: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες μετά από σύγκρουση βαγονιών στον Άγιο Νικόλαο (Video/Photos)

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Χαλάνδρι: Ο γιατρός πήγε να πυροβολήσει την κόρη μου, λέει η 49χρονη (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:51