search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:28
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Οικονόμου: Ξεκινά η επιστρατευση των ιδιωτών γιατρών- Τι λέει για την τρίτη δόση εμβολίου (video)

15.11.2021 21:21
nosokomeia

Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας θα έχει η κυβέρνηση στην διαθεσή της τα στοιχεία από την έκκληση που απηύθυνε στους ιδιώτες γιατρούς να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ώστε την Τρίτη να ξεκινήσει η διαδικασία επίταξης των υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών.

Αυτό δήλωσε στο Mega και στην εκπομπή Live News με τον Νίκο Ευαγγελάτο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου : «Ξεκινάει η διαδικασία, θα ολοκληρωθεί εντός 48 ωρών, έχει γίνει ήδη η προεργασία»
Όπως αποκάλυψε ο κ. Οικονόμου, θα είναι αριθμός κοντά στο τριψήφιο (σ.σ. των γιατρών που θα επιστρατευτούν) αν δεν καλυφθούν τα κενά -κυρίως σε ό,τι αφορά στη βόρεια Ελλάδα. «Το μέτρο έχει τη δυνατότητα εφαρμογής σε όλη τη χώρα και κυρίως εκεί όπου υπάρχει μεγαλύτερη πίεση από το Ε.Σ.Υ. και που οι διοικήσεις των νοσοκομείων και οι ΥΠΕάρχες έχουν επισημάνει ότι οι ανάγκες είναι άμεσες και πρέπει να καλυφθούν γρήγορα» πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τι θα γίνει με την τρίτη δόση

Το εμβόλιο είναι το βασικό μας όπλο για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία, ανέφερε ο κ. Οικονόμου, με δεδομένο ότι η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα παραμένει επιβαρυμένη,. Σημείωσε ότι μεγαλύτερο κίνδυνο αντιμετωπίζουν οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας και τους κάλεσε να εμβολιαστούν.


«Υπάρχει μια σταθεροποίηση αλλά αρμοδιότεροι για αυτό είναι οι ειδικοί. Τα υγειονομικά μέτρα που ισχύουν εδώ και μια εβδομάδα έχουν αποδώσει» είπε ο κ. Οικονόμου, σημειώνοντας ότι και οι εκτεταμένοι έλεγχοι των Αρχών έχουν αποτέλεσμα.



«Υπάρχει ουσιαστική ανάγκη να εμβολιαστεί μαζικά ο κόσμος με την τρίτη δόση. Είτε αυτό αφορά τους συμπολίτες μας που είναι από 60 ετών, είτε και τους υπόλοιπους. Και διότι όλες οι έρευνες δείχνουν και όλοι οι ειδικοί λένε, ότι για να έχεις τη θωράκιση απέναντι στον κορωνοϊό που είχες με τις δύο πρώτες δόσεις, πρέπει να κάνεις και την αναμνηστική δόση αφ΄ ης στιγμής περάσει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Υπάρχει μια συζήτηση, η οποία γίνεται και στην Ελλάδα και στην υπόλοιπη Ευρώπη, να συνδεθεί η ύπαρξη του πράσινου πιστοποιητικού και με την τρίτη δόση. Από εκεί και πέρα η ελληνική Κυβέρνηση, ανεξάρτητα αυτής της συζήτησης, θα κάνει ό,τι επιβάλλεται, ό,τι περνάει από το χέρι μας, έτσι ώστε οι συμπολίτες μας που έκαναν τις δύο προηγούμενες δόσεις, να πειστούν και να κάνουν και την τρίτη». κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

«Τα μέτρα αποδίδουν- ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα»


Σχετικά με τα μέτρα κατά της πανδημίας και τις κυρώσεις που φέρει η μη τήρησή τους κυρίως για καταστήματα, ο κ. Οικονόμου σημείωσε:
«Τα υγειονομικά μέτρα τα οποία ισχύουν, οι εκτεταμένοι έλεγχοι που έχουμε με τη συνεργασία όλων και των φορέων και των επαγγελματιών έχουν αποδώσει. Οι εμβολιασμοί εξελίσσονται με έναν πιο ικανοποιητικό ρυθμό από ό,τι το προηγούμενο διάστημα. Όλα αυτά, συντείνουν στο να έχουμε την βάσιμη ελπίδα, ότι βρισκόμαστε σε μια σταθεροποίηση και να πιστεύουμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Γίνεται μια πολύ μεγάλη μάχη, μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από το σύνολο της Πολιτείας, από το σύνολο της Κυβέρνησης, να αντιμετωπίσουμε τον κορωνοϊό. Η μάχη δίνεται κυρίως στο Ε.Σ.Υ., έτσι ώστε να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούμε τις ανθρώπινες απώλειες» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Διαβάστε επίσης;

Κουτσούμπας: Κάλεσμα συμπόρευσης σε κάθε εργαζόμενο ανεξάρτητα από ποια πολιτική αφετηρία μας προσεγγίζει

Νίκος Παναγιωτόπουλος: Συνάντηση με την Γαλλίδα ομόλογό του – Τι συζητούν για Rafalle και Belharra

Δημοσκόπηση Marc: Μπροστά με 12,5 μονάδες η ΝΔ – Σκληρή μάχη στο ΚΙΝΑΛ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:25