search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 10:26
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Για ύφεση της πανδημίας στις αρχές Δεκέμβρη μιλά η κυβέρνηση – Πιστοποιητικό και με την 3η δόση

17.11.2021 07:49
ermou_new

Στα νοσοκομεία όλης της χώρας δίνεται πλέον καθημερινή μάχη με τα κρούσματα του κορωνοϊού, με δεκάδες ράντζα στους διαδρόμους και ελλείψεις στις ΜΕΘ.

Η κυβέρνηση πάντως εμφανίζεται αποφασισμένη να μην πάρει νέα μέτρα παρά να κάνει μόνο κάποιες βελτιωτικές κινήσεις σε ότι αφορά τους ανεμβολίαστους.

Η αίσθηση που δίνεται από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού είναι ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να ακολουθήσει την τακτική της ήπιας αντιμετώπισης όλων των προβλημάτων προκειμένου να αποφύγει τις σοβαρές αντιδράσεις.

Πληροφορίες πάντως λένε ότι τα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου  στηρίζουν αυτή τους την στάση στο γεγονός ότι με βάση στοιχεία που έχουν στα χέρια τους στις αρχές Δεκεμβρίου, η πανδημία θα έχει μπει σε τροχιά ύφεσης και έτσι τα Χριστούγεννα θα είναι πιο ομαλά για όλους.

«Έχουμε αυστηρή πολιτική, αλλά δεν θα εφαρμόσουμε το μοντέλο της Αυστρίας, όπου επιβάλλεται ολικό lockdown για ανεμβολίαστους», είπε χθες ο πρωθυπουργός από το Λονδίνο, τονίζοντας ότι κρίνει «αποτελεσματική τη στρατηγική της κυβέρνησης», καθώς οδήγησε τις τελευταίες δύο εβδομάδες «σε μια σημαντική αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Έτσι, όπως δείχνουν όλα, η κυβέρνηση αναμένεται να υιοθετήσει μόνο ένα από τα μέτρα που εισηγούνται οι ειδικοί, οι οποίοι συνεδριάζουν σήμερα. Το μέτρο αυτό είναι το κλιμακωτό ωράριο στην προσέλευση των εργαζομένων στο δημόσιο, με εφαρμογή από τη Δευτέρα 22 Νοεμβρίου.

Το Μέγαρο Μαξίμου απορρίπτει, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση της πανδημίας, τις εισηγήσεις των ειδικών για: εκ περιτροπής τηλεργασία στον δημόσιο τομέα, μειωμένη πληρότητα στο 80% αντί για 100% σε μπαρ, εστιατόρια, νυχτερινά κέντρα, σινεμά, θέατρα και επίδειξη αρνητικού rapid test για είσοδο των ανεμβολίαστων στα σούπερ μάρκετ και στα καταστήματα τροφίμων.

Ενώ πάντως η κυβέρνηση εμφανίζεται να είναι συναινετική απέναντι  στους ανεμβολίαστους δεν φαίνεται να είναι το ίδιο και απέναντι στους εμβολιασμένους που δεν θέλουν να κάνουν την 3η δόση.

Η Αθήνα περιμένει τις αποφάσεις της ΕΕ σε ό,τι αφορά τη σύνδεση της 3ης δόσης με την ισχύ του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού για τους άνω των 65 ετών. Όλα δείχνουν ωστόσο ότι όσοι ευρωπαίοι πολίτες άνω των 65 ετών δεν κάνουν την ενισχυτική δόση του εμβολίου, θα βρεθούν αντιμέτωποι με «μπλόκο» στην είσοδο τους σε κλειστούς χώρους αλλά και στα ταξίδια εντός της Ευρώπης

Πάντως από την Παρασκευή το βράδυ οι εμβολιασμένοι πολίτες που έχουν συμπληρώσει 5,5 μήνες από την 2η δόση, θα μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα και να κλείσουν το ραντεβού τους για την ενισχυτική, ή αναμνηστική όπως αποκαλείται, δόση.

Τις επόμενες ημέρες θα ανοίξει η εφαρμογή για το μητρώο εμβολιασθέντων και το μητρώο νοσήσαντων εξωτερικού. Με την εγγραφή στα εν λόγω μητρώα οι πολίτες που εμβολιάστηκαν ή νόσησαν στο εξωτερικό θα μπορούν να παίρνουν το ψηφιακό πιστοποιητικό και στη συνεχεία να κάνουν και την τρίτη δόση.

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση Marc: Πόσοι ανεμβολίαστοι σκέφτονται να κάνουν το εμβόλιο

Θρίλερ με μονοκινητήριο αεροσκάφος- Αγνοείται ο πιλότος

Συναγερμός στη Νίκαια: Ένας νεκρός από πυροβολισμούς σε βενζινάδικο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 10:15