search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 17:54
MENU CLOSE

Βασίλης Κικίλιας: Έρχονται προγράμματα χειμερινού τουρισμού με κοινωνικά κριτήρια

19.11.2021 15:50
kikilias_new

Καμπάνιες χειμερινού τουρισμού έρχονται τις επόμενες 10 ημέρες όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας πως αυτή στοχεύει στην ενίσχυση των τουριστικών επιχειρήσεων τη χειμερινή σεζόν.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΕΟΤ χειμερινή καμπάνια για την ύπαιθρο, για τα πανέμορφα βουνά μας. Επίσης θα έχουμε City break για την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τις μεγάλες πόλεις, με τα 12μηνα ξενοδοχεία που χτυπήθηκαν από την πανδημία» είπε ο υπουργός Τουρισμού.

Παράλληλα, μιλώντας στον Ant1, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, σημειώνοντας πως «είναι Νοέμβρης και έχουμε ακόμα τουρίστες στα νησιά».

Στην πρώτη καλοκαιρινή περίοδο η χώρα έμεινε ανοικτή για 5 μήνες και πέρυσι μείναμε ανοικτοί όλη τη σεζόν, ακολουθώντας όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, υπογράμμισε.

Επίσης χαρακτήρισε κομβικό το 2022 για τον ελληνικό τουρισμό, υπογραμμίζοντας πως «τώρα είναι η ώρα της δουλειάς», για να βελτιωθούν οι υποδομές, να υπάρξει ένα βιώσιμο τουριστικό μοντέλο, και να δημιουργηθούν ποιοτικότερες θέσεις εργασίας.

Αναφερόμενος στα μέτρα κατά της πανδημίας που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, ο υπουργός Τουρισμού ανέφερε πως ήταν πολύ έντιμο αυτό που είπε ο κ. Μητσοτάκης, ότι δεν θα πάμε σε lockdown, θα εφαρμόσουμε όλα τα υγειονομικά μέτρα που πρέπει, προστατεύοντας τους ανεμβολίαστους, συμβουλεύοντας και τους εμβολιασμένους.

Αναγνώρισε την κούραση της κοινωνίας, ωστόσο τόνισε πως οδεύουμε, με «όπλα» το εμβόλιο και τα μέτρα τήρησης των υγειονομικών κανόνων, προς το τέλος αυτής της κρίσης. Για αυτό και πρέπει να σταλεί σαφές σήμερα επαναπροώθησης και επαναστήριξης των εμβολιασμών.

Επανέλαβε πως η Κυβέρνηση παίρνει μέτρα ανάλογα με τις συνθήκες και τις ανάγκες που διαμορφώνονται κάθε φορά, εξετάζοντας κάθε φορά τις εισηγήσεις των ειδικών.

Διαβάστε επίσης

Κορωνοϊος – Γερμανία: Σε δεκαήμερη καραντίνα οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες από την Ελλάδα

ΕΔΟΕΑΠ: Αντιδραση από τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Χρήστος Θηβαίος: «Είμαι περήφανος που κατάφερα να απεξαρτηθώ από το αλκοόλ» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 17:52