search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:20
MENU CLOSE

Κορωνοϊος – Γερμανία: Σε δεκαήμερη καραντίνα οι ανεμβολίαστοι ταξιδιώτες από την Ελλάδα

19.11.2021 15:20
AERODROMIO

Στις «περιοχές υψηλού κινδύνου» κατατάσσει την Ελλάδα η Γερμανία από την Κυριακή επιβάλλοντας καραντίνα στους ανεμβολίαστους ταξιδιώτες που θέλουν να την επισκεφτούν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ», στις χώρες υψηλού κινδύνου κατατάσσονται και η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Ιρλανδία.

Λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού, όποιος φθάνει στη Γερμανία από τις προαναφερθείσες χώρες και δεν έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της Covid-19 ή ανάρρωσης από τη νόσο, θα πρέπει να παραμείνει σε καραντίνα 10 ημερών. Θα μπορεί ωστόσο να υποβληθεί σε τεστ μετά την 5η ημέρα και, εφόσον είναι αρνητικό, να απαλλαγεί από την υποχρέωση παραμονής σε περιορισμό.

Ο κανόνας ισχύει και για τα παιδιά, αλλά, όταν πρόκειται για άτομα κάτω των 12 ετών, η καραντίνα λήγει αυτομάτως μετά την 5η ημέρα, χωρίς την υποχρέωση του τεστ.

Επιπλέον, όλοι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν προς τη Γερμανία από χώρα «υψηλού κινδύνου», θα πρέπει να συμπληρώνουν ψηφιακό έγγραφο, στο οποίο θα καταχωρούν και το πιστοποιητικό τους (εμβολιασμού, ανάρρωσης, διαγνωστικού τεστ).

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Η Αυστρία ανακοίνωσε γενικό lockdown και υποχρεωτικό εμβολιασμό

O πρώτος διαστημικός κινητήρας που χρησιμοποιεί ιώδιο (Photo)

Τραγωδία στα σύνορα Λευκορωσίας- Πολωνίας: Νεκρό μωρό προσφύγων από τη Συρία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 10:20