search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:04
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Θεσσαλονίκη: Κανένας έλεγχος στις εκκλησίες για rapid test (Video)

23.11.2021 09:21
church new

Κενό γράμμα είναι τα μέτρα για ελέγχους στις εισόδους των εκκλησιών.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες που δημοσιεύει το ThessToday.gr από τον ιερό ναό Αναστάσεως του Κυρίου, στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης, στην είσοδο της εκκλησίας δεν υπάρχει κανείς εκπρόσωπος του ναού για να πραγματοποιήσει ελέγχους και οι πιστοί εισέρχονται χωρίς να πιστοποιηθεί αν έχουν υποβληθεί σε rapid test, αν εχουν νοσήσει ή αν είναι εμβολιασμένοι.

Από τις 07.30 που ξεκίνησε η λειτουργία και μετά οι λιγοστοί πιστοί δεν επεδείκνυαν στην είσοδο κάποιο rapid test ή πιστοποιητικό, ενώ παράλληλα εντός της εκκλησίας, παρά το  γενονός οτι τηρούνταν οι απαιτούμενες αποστάσεις, υπήρχαν και άτομα χωρίς μάσκα.

Σύμφωνα με το τελευταίο διάγγελμα του πρωθυπουργού οι πιστοί θα μπορούν να εισέρχονται στις εκκλησίες αποκλειστικά και μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, ή με αρνητικό τεστ (μοριακό ή rapid).

Μάλιστα προβλέπεται πρόστιμο 300 ευρώ για τους πιστούς και 1.500 ευρώ για τον υπεύθυνο ή τον ιερέα της εκκλησίας αν διαπιστωθεί μη τήρηση των μέτρων.

Τη Δευτέρα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος δήλωσε πως «συμπαρίσταται ολόθυμα στην μεγάλη προσπάθεια της ελληνικής κυβερνήσεως για την μη περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας» μεν, ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί από το εργατικό και εθελοντικό προσωπικό των ναών, η συμμόρφωση των πιστών στα νέα μέτρα καθώς δεν υπάρχουν ούτε οι δυνατότητες, ούτε οι εξουσίες.

Διαβάστε επίσης

Καιρός σήμερα: Ισχυρές καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις – Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα (Videos)

Πανδημία και ακρίβεια πιέζουν ασφυκτικά την κυβέρνηση – Ποιο είναι το «Σχέδιο Β»

Κολωνάκι: 13χρονη έπεσε από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 07:04