search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:41
MENU CLOSE

Τσίπρας: Θα επιδιώξει συναντήσεις με τις ηγεσίες της αντιπολίτευσης για την πανδημία – «Ο Μητσοτάκης ούτε θέλει ούτε μπορεί»

25.11.2021 20:49
tsipras-larisa-new (2)

Ότι θα επικοινωνήσει με τους αρχηγούς των κομμάτων της  «δημοκρατικής αντιπολίτευσης» προκειμένου να ανταλλάξουν απόψεις για το τι πρέπει να γίνει όσον αφορά την αντιμετώπιση της πανδημίας ανήγγειλε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στη Λάρισα, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας του στη Θεσσαλία.

Η αναφορά σε «δημοκρατική» αντιπολίτευση παραπέμπει σε συνάντηση με αρχηγούς ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25, αλλά όχι της Ελληνικής Λύσης. Όπως είπε ο Μητσοτάκης, «ούτε θέλει ούτε μπορεί» οπότε η αντιπολίτευση, τα συνδικάτα, οι οργανώσεις και οι φορείς πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην αγωνία της κοινωνίας, καθώς δεν αρκεί πλέον να καταγγέλλουν.

«Δεν αρκεί εδώ που φτάσαμε να καταγγέλλουμε», είπε. «Έχουμε ευθύνη να σταματήσουμε τον καταστροφικό κατήφορο. Έχει αποδειχθεί ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει σκοπό να μας ακούσει. Το μέλημά του είναι μη τυχόν το κίνημα των αντιεμβολιαστών, που έχει ρίζες στην ακροδεξιά, δημιουργήσει θέμα στα δεξιά του. Αναρωτήθηκα μεγαλοφώνως σε προηγούμενες εκδηλώσεις αν δε θέλει ή εάν δεν μπορεί. Σήμερα λέω πως ούτε θέλει ούτε μπορεί. Πρέπει η κοινωνία να απαιτήσει λύσεις».

Και συνέχισε λέγοντας πας έχουνε ευθύνη τα κόμματα, τα συνδικάτα οι οργανώσεις των πολιτών «να κινητοποιηθούμε πριν η καταστροφή είναι ανεπίστρεπτη», ώστε «η κοινωνία να απαιτήσει και να επιβάλει λύσεις όταν οι κυβερνήσεις δε θέλουν δε μπορούν όπως έχει γίνει στο παρελθόν».

Γι’ αυτό, σημείωσε, «οφείλουμε τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν, και να απαντήσουμε στην αγωνία της κοινωνίας, να παραμερίσουμε αντιπαλότητες και να συντονιστούμε στοιχειωδώς για το μέγα θέμα της πανδημίας που κοστίζει ζωές, όχι για τα άλλα που έχουμε διαφωνίες».

Και  αναγγέλλοντας την πρωτοβουλία που σκοπεύει να αναλάβει, σημείωσε:

«Το επόμενο διάστημα σκοπεύω να επιδιώξω να επικοινωνήσω με τις ηγεσίες όλων των κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, να ανταλλάξουμε απόψεις για το τι μπορεί να γίνει, για ό,τι γίνεται, και για ό,τι πρέπει να γίνει. Θα επικοινωνήσω επίσης με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, όλες τις οργανώσεις των εργαζομένων αλλά και των μικρομεσαίων αλλά και με τους εκπροσώπους των άλλων παραγωγικών στρωμάτων, με τον ίδιο σκοπό. Είναι καιρός πια να πάρουμε στα χέρια μα την τύχη μας γιατί από τον κύριο Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του δεν μπορούμε πια να περιμένουμε, τίποτα καλό σε αυτό τον τόπο».

Τέσσερα μέτρα εδώ και τώρα

Προηγουμένως, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταθέτει διαρκώς προτάσεις για το τι πρέπει να γίνει, όπως άλλωστε και την περασμένη Πέμπτη στο πλαίσιο της δήλωσης που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας, μετά το 11ο διάγγελμα του πρωθυπουργού, στο οποίο προσπάθησε να εμφανιστεί πάλι σαν «καλός πατερούλης» της κοινωνίας.

Ανέδειξε ιδιαίτερα, 4 προτάσεις, πέραν όλων των άλλων που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, και συγκεκριμένα η κυβέρνηση:


1.Να ανοίξει τον ιδιωτικό τομέα, ώστε τα ιδιωτικά νοσοκομεία να δεχτούν  covid περιστατικά. Να γίνει επίταξη ιδιωτικών νοσοκομείων που έχουν κρατηθεί «καθαρά» για να κερδίζουν πελατεία, την ώρα που στα δημόσια νοσοκομεία ο κόσμος διασωληνώνεται εκτός ΜΕΘ και σταματούν τα χειρουργεία.

2.Να σταματήσει «η ανοησία» της κ. Κεραμέως υπουργού «Παιδείας και κολεγίων»,  με το 50%+1 για να κλείσει η τάξη. Στα 8.000 κρούσματα τα 2.000 κρούσματα είναι παιδιά. Η επώαση του κορωνοϊού γίνεται στα σχολεία. Προτείνουμε να κλείνει η τάξη στο πρώτο κρούσμα για 3 – 4 μέρες και τα παιδιά να επανέρχονται την 4η μέρα με αρνητικό μοριακό τεστ, όπως γίνεται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ. Δεν ζητάμε τηλεκπαίδευση. Το παιδί που αρρωσταίνει θα κάθεται 14 μέρες. Αυτονόητο και το να μην συμπτύσσουν τα τμήματα, πρέπει να αραιώνουν τα τμήματα.

3.Να σταματήσει η ντροπιαστική ψηφοθηρική αντιμετώπιση σε ό,τι αφορά την Εκκλησία και τα Σώματα Ασφαλείας. Είναι ντροπή όταν πεθαίνουν άνθρωποι. Να προστατέψουν τους πιστούς συμπολίτες μας που θέλουν να θρησκεύονται. Να αναλάβει την κοινωνική ευθύνη η Πολιτεία, να υπάρχουν ομάδες του ΕΟΔΥ απ’ έξω, να κάνουν ράπιντ τεστ και να μπαίνουν στους ναούς. Σε ό,τι αφορά τους αστυνομικούς: είναι αδιανόητο να σε ελέγχει ένας αστυνομικός – που έτσι πρέπει να γίνεται να ελέγχεται το πιστοποιητικό σου- και να είναι ο ίδιος ανεμβολίαστος. Δε θέλουν να συγκρουστούν με κάποιες μειοψηφίες φανατικών.

4.Να οργανωθεί από κοινού εκστρατεία για να πειστούν οι 800.000 ανεμβολίαστοι, άνω των 60 – 65, «πόρτα-πόρτα» σε σύμπραξη με την Τ.Α, με εθελοντές από ΜΚΟ, με το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Να σταματήσουν να έχουν αυτή την αντιμετώπιση του «μη σώσουν και εμβολιαστούν», την αντιμετώπιση της «λευκής πετσέτας».

Διαβάστε επίσης:

Σκέρτσος: Πώς σχολίασε τα συνθήματα του Ρουβίκωνα στο σπίτι του- Η ανάρτησή του στο Facebook

Εμβολιασμός και προσφυγικό στη συνάντηση Τσίπρα – Βαρθολομαίου

Παπανδρέου: «Μπορούμε να ξαναγίνουμε πλειοψηφική δύναμη και ας είναι άλλος πρωθυπουργός»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:40