search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 20:17
MENU CLOSE

Αυτό είναι το έγγραφο που ξεσήκωσε «θύελλα» στους γιατρούς – Μείωση τακτικών χειρουργείων μέχρι 80%

23.11.2021 14:33
xeirourgeio_new

Στα «κάγκελα» είναι οι υγειονομικοί της χώρας και οι ενώσεις τους εξαιτίας της εντολής που δόθηκε από το υπουργείο Υγείας για δραματική μείωση των τακτικών χειρουργείων.

Συγκεκριμένα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, απέστειλε στους Διοικητές των υγειονομικών Περιφερειών έγγραφο και με το οποίο ζητά να μειωθούν, όπου είναι εφικτό, τα τακτικά χειρουργεία μέχρι και 80%, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που προκύπτουν από την πίεση στο ΕΣΥ λόγω της πανδημίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχη εντολή είχε δοθεί και πέρυσι ενώ μέχρι πρόσφατα η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι τον φετινό χειμώνα το ΕΣΥ δεν πρόκειται να γίνει ξανά μονοθεματικό, δηλαδή μόνο για ασθενείς covid.

Δείτε το έγγραφο:

Το έγγραφο, το οποίο απευθύνεται σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία, παρά το γεγονός πως η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, διαβεβαίωσε πως κανένα περιστατικό δεν πρόκειται να μείνει πίσω, ζητείται ήδη από τους ιατρούς να αποσυρθεί.

Πιο χαρακτηριστική, ήταν η αντίδραση της προέδρου της ΕΙΝΑΠ, Ματίνας Παγώνη, η οποία το πρωί της Τρίτης ξεκαθάρισε ότι η εντολή δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να εφαρμοστεί από τους γιατρούς στα δημόσια νοσοκομεία.

«Δεν θα το δεχθούμε, έχουμε ξεκάθαρη θέση σε αυτό το θέμα. Είμαστε γιατροί», είπε η Ματίνα Παγώνη κατηγορώντας και «φωτογραφίζοντας» ευθέως την αναπληρώτρια υπουργό Μίνα Γκάγκα που υπογράφει την εντολή μείωσης χειρουργείων, όντας η ίδια γιατρός.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Οι επίσημες οδηγίες της Επιτροπής Εμβολιασμού – Πότε και πώς θα κάνουμε την τρίτη, ενισχυτική, δόση εμβολίου

Κορωνοϊός – Σαρηγιάννης: Κορύφωση των θανάτων στις 17 Δεκεμβρίου – Μέχρι και 4000 νεκροί ως το τέλος του χρόνου

Οικονόμου: Πρόστιμο στον πολίτη και όχι στον ιερέα, αν βρεθεί πιστός χωρίς test σε εκκλησία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 20:17