search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:42
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ποια μέτρα και πότε θα πάρει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση του 4ου κύματος

27.10.2021 07:00
ermou_new

Η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να μην ξανακλείσει την χώρα φέρνοντας  ένα νέο lockdown παρά το γεγονός ότι η καθημερινή αύξηση των κρουσμάτων και των διασωληνωμένων την αναγκάζουν να αναθεώρηση το αρχικό της σχέδιο.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και η ματαίωση των προγραμματισμένων μαθητικών παρελάσεων στις κόκκινες περιοχές της χώρας.

Ο ένας μετά τον άλλο οι ειδικοί – οι οποίοι πλέον δεν εισακούονται από την κυβέρνηση – κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την μετάλλαξη Δ η οποία σε συνδυασμό με την γρίπη μπορεί να αποβεί μοιραία για τους ανεμβολίαστους .

 «Το τέταρτο κύμα είναι εδώ και δείχνει επικίνδυνο» λένε χαρακτηριστικά οι ειδικοί και προσθέτουν: « Η Βόρεια Ελλάδα έχει ήδη κοκκινίσει και η πανδημία αρχίζει να κατεβαίνει».

 Την συγκεκριμένη στιγμή πάντως οι οποίες αποφάσεις αφορούν την αντιμετώπιση της πανδημίας λαμβάνονται καθαρά με πολιτικά κριτήρια.

Έτσι σύμφωνα, με πληροφορίες καθοριστικό ρόλο  για τις οποίες  αποφάσεις της  θα παίξει το πού βρίσκονται οι ΜΕΘ και όχι τα ημερήσια κρούσματα ή ο δείκτης θετικότητας

Μάλιστα βάζουν και συγκεκριμένο όριο στον αριθμό των κλινών που θα πρέπει να είναι καλυμμένος. «Η κάλυψη 700 κλινών ΜΕΘ για Covid-19 είναι τα όριο για να ξεκινήσουμε την συζήτηση για την αναπροσαρμογή της πολιτικής μας» ανέφερε κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας .

Και αυτό γιατί δεν υπάρχει μεγάλο περιθώριο  στις αντοχές του Εθνικού συστήματος Υγείας καθώς την συγκεκριμένη στιγμή εκτός από τα περιστατικά του κορωνοϊού στα νοσοκομεία  νοσηλεύονται και ασθενείς με άλλες παθήσεις αντίθετα με τον ενάμιση τελευταίο χρόνο που το ΕΣΥ ήταν μονοθεματικό .

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ακόμα ότι η κυβέρνηση  απέρριψε χωρίς δεύτερη κουβέντα  την πρόταση  που έκανε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής  Δημοσθένης Σαρηγιάννης για υποχρεωτικό self test και από τους εμβολιασμένους εργαζόμενους.

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν επιθυμεί να επαναφέρει έστω και με αυτό τον τρόπο περιοριστικά μέτρα καθώς  θα έστελνε λάθος μήνυμα στους ανεμβολίαστους ότι τελικά για κανένα λόγο δεν θα ξεφύγουν από τα περιοριστικά μέτρα. Ούτε κάνοντας το εμβόλιο.

Ακόμα η κυβέρνηση δεν θα ήθελε να δυσαρεστήσει την πλειοψηφία των εμβολιασμένων η οποία ανήκει στην εκλογική της πελατεία.

Διαβάστε επίσης:

Πέραμα: «Θρύψαλα» η εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ. – Τα σημεία που διαψεύσθηκε το αφήγημα των αστυνομικών (Video)

Ναυάγιο στη Χίο: Συγκλονιστικό βίντεο με τις προσπάθειες των ναυαγών να μην πνιγούν – Η διάσωση από το Λιμενικό

Πάτρα: Κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά σε νηπιαγωγείο – 560 ανεμβολίαστοι δάσκαλοι στην Αχαΐα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33