search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:11
MENU CLOSE

28η Οκτωβρίου: Σε ποιες περιοχές δεν θα γίνουν παρελάσεις

26.10.2021 23:39
parelasi_new

Απόφαση για ακύρωση των παρελάσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου πάρθηκε σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας ως μέτρο αναχαίτισης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Την Τρίτη η χώρα κατέγραψε πάνω από 4.000 κρούσματα του ιού, ενώ υπήρξε και εκτόξευση των διασωληνώσεων γεγονός που κρούει «καμπανάκι» κινδύνου για διασπορά.

Η απόφαση αφορά στις περιφέρειες ΗμαθίαςΠιερίας και ΠέλλαςΑνατολικής Μακεδονίας-ΘράκηςΘεσσαλίας όπου σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις ελήφθη προκειμένου να διαφυλαχτεί η υγεία των πολιτών από την απειλή της επιπλέον μετάδοσης του ιού λόγω του συνωστισμού που θα προκαλούνταν.

Ήδη από τη Δευτέρα, υπήρξε απόφαση να μην γίνουν παρελάσεις σε Ημαθία, Πέλλα, ενώ την Τρίτη με απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, κ. Αγοραστού δεν θα πραγματοποιηθούν παρελάσεις ούτε εκεί, καθώς η περιοχή σημειώνει υψηλό αριθμό κρουσμάτων.

Η απόφαση ελήφθη, λόγω του αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου, του μεγάλου αριθμού ημερήσιων κρουσμάτων, της πίεσης στα Νοσοκομεία, της αύξησης του ιικού φορτίου στα λύματα και της αύξησης των κρουσμάτων στις σχολικές μονάδες, όπως αναφέρεται στο site της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την Περιφέρεια, την Πέμπτη 28η Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν μόνο οι επίσημες Δοξολογίες σε Ιερούς Ναούς και οι καταθέσεις στεφάνων στα Ηρώα με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Επίσης δεν θα γίνει μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη που ήταν προγραμματισμένη για την Τετάρτη εξαιτίας της ημέρας εθνικού πένθους που έχει κηρυχθεί λόγω του θανάτου της Φώφης Γεννηματά.

Διαβάστε επίσης:

Πέραμα: Υπόμνημα από την οικογένεια του Νίκου Σαμπάνη – «Ανθρωποκτονία κατά συρροή και κατά συναυτουργία»

Ναυάγιο στη Χίο: Συγκλονιστικό βίντεο με τις προσπάθειες των ναυαγών να μην πνιγούν – Η διάσωση από το Λιμενικό

Πάτρα: Κρούσματα κορωνοϊού σε παιδιά σε νηπιαγωγείο – 560 ανεμβολίαστοι δάσκαλοι στην Αχαΐα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:09