search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:52
MENU CLOSE

ΚΚΕ: «Κορωνοσήλειο» τα 100 ευρώ, ανοίγει επικίνδυνους δρόμους

01.12.2021 15:11
kke-new

«Η ποινή των 100 ευρώ σε ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών, που ονομάστηκε “αντίτιμο υγείας”, πέρα από εργαλείο αποθέωσης της “ατομικής ευθύνης”, κοινωνικού αυτοματισμού και συγκάλυψης της εγκληματικής κυβερνητικής πολιτικής, ουσιαστικά αποτελεί ένα “κορωνοσήλειο”».

Αυτό σχολιάζει το ΚΚΕ αναφορικά με την χρηματική ποινή στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών. Το Κομμουνιστικό Κόμμα σημειώνει ότι η πρακτική αυτή ανοίγει «πολύ επικίνδυνους δρόμους για την καθιέρωση αντίστοιχων χαρατσιών και για άλλες παθήσεις με προκάλυμμα την ευθύνη των ασθενών, στο πλαίσιο του εμπορευματοποιημένου συστήματος υγείας».

«Αντί για μέτρα πρόληψης και θεραπείας με ευθύνη του κράτους, αυτό το μέτρο στρώνει το έδαφος στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση κι ανταποδοτικότητα όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών στο δημόσιο σύστημα υγείας για συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων που θα θεωρούνται ότι “δεν τηρούν υπεύθυνη στάση», καταλήγει το ΚΚΕ.

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης: Γιατί προχώρησα στην υποχρεωτικότητα

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Παπανδρέου: Αν υπάρξει μεγάλη συμμετοχή, ίσως δεν χρειαστεί β’ γύρος

Γεωργιάδης: «Προχωράμε με τον εμβολιασμό -Δεν υπάρχουν χρήματα για να στηρίξουν lockdown»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 07:52