search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:39
MENU CLOSE

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Είστε ο αυτουργός της υγειονομικής τραγωδίας που βιώνει ο ελληνικός λαός (Videos)

01.12.2021 15:19
tsipras-vouli-new (3)

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό προσωπικά για το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους άνω των 60 άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε “απόλυτη σύγχυση” και “ενδεχομένως σε πανικό”.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε πως η χθεσινή απόφαση και ο τρόπος που ανακοινώθηκε δείχνει πως “σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή, πρωτοφανούς κρίσης και ανασφάλειας”, ο πρωθυπουργός εμφανίζεται “με αυταρέσκεια” και υποστηρίζει ότι “σώζουν ζωές”.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρθηκε για ακόμα μία φόρα στο “αρνητικό ρεκόρ σε θανάτους ανά εκατομμύριο”, ενώ επισήμανε πως σχεδόν 150 άνθρωποι χθες και σήμερα είναι “πρόχειρα διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ” και “δεν έχουμε εικόνα αν έχουν κάποιες ελπίδες να σώσουν τη ζωή τους”.

“Αυτή είναι η τραγωδία. Και πάνω σ’ αυτήν εσείς παίρνετε μια θέση και για άλλη μια φορά κουνάτε το δάχτυλο στην αντιπολίτευση”, είπε απευθύνοντας ερώτηση στον πρωθυπουργό αν είναι “ικανοποιημένοι” και αν “τα έκαναν όλα καλά”.

“Είστε σε απόλυτη σύγχυση. Έχετε χάσει τον έλεγχο και βρίσκεστε ενδεχομένως σε πανικό κάτι που αποτελεί πολύ κακή εξέλιξη και διαπράττετε το ένα σφάλμα μετά το άλλο“, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας και απηύθυνε έκκληση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό να “σοβαρευτούν” και να “συνέλθουν”.

«Εφαρμόζετε μέτρο που δεν είναι στην πραγματικότητα υποχρεωτικός εμβολιασμός. Ξεχωρίζετε μια ηλικιακή κατηγορία και βάζετε πρόστιμο που δεν τηρεί αρχή αναλογικότητας. Άλλο ο χαμηλοσυνταξιούχος και άλλο αυτός που έχει μεγάλο εισόδημα. Αυτό που κάνετε είναι οικονομικός εκβιασμός αδύναμων και εξαγορά για τους οικονομικά ισχυρούς», τόνισε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας.

«Επιτάξτε ιδιωτικές κλίνες ΜΕΘ»

«Το κρίσιμο ζήτημα δεν είναι αυτή την ώρα οι αντιπαραθέσεις, η πολιτική σύγκρουση και τα επιχειρήματα. Το κρίσιμο ζήτημα είναι ότι το ΕΣΥ έχει καταρρεύσει. 150 συμπολίτες μας και συγγενείς τους αγωνιούν γιατί θα μπορούσαμε να παρέχουμε ουσιαστική φροντίδα σε δύσκολη συγκυρία την δυνατότητα να έχουν καλύτερη τύχη. Είναι στα χειρουργικά κρεβάτια. Σας καλώ για ακόμα μια φορά. Δώστε μας στοιχεία. Πόσοι διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ και πόσοι από αυτούς καταφέρνουν να επιβιώσουν; Πόσες είναι οι απώλειες εκτός ΜΕΘ;» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κάλεσε μάλιστα το υπουργείο Υγείας να εξηγήσει τι γίνεται με τους ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Σημείωσε ότι «θα περάσουμε μαύρα Χριστούγεννα αφού θα έχουμε 2000 ανθρώπους να χάσουν την ζωή τους» αναρωτώμενος αν «θα πάρετε έκτακτα μέτρα για να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση;» και ζήτησε άμεση επίταξη στον ιδιωτικό τομέα: «Επιτάξτε τώρα τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια. Αναπτύξτε κλίνες ΜΕΘ όσες χρειάζονται» είπε χαρακτηριστικά. Επίσης ζήτησε προσλήψεις γιατρών τονίζοντας ότι η κυβέρνηση λέει ψέματα ότι δεν υπάρχουν γιατροί ενώ επισήμανε ότι οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών τον ενημέρωσαν ότι 800 γιατροί σε κρίσιμες ειδικότητες βρίσκονται σε λίστα αναμονής και περιμένουν τον διορισμό τους. Επισήμανε πως «δεν προχωράτε σε προσλήψεις γιατρών» γιατί θεωρείτε πως «θα πετάγαμε τα λεφτά σε μια μαύρη τρύπα, σε έναν κουβά. Μας το είπε ο κ.Σκέρτσος ότι είναι πολυτέλεια».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο αυτουργός της υγειονομικής τραγωδίας που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη δευτερολογία και τριτολογία του στη Βουλή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός βρίσκεται σε πανικό και αλλάζει άποψη από τη μία μέρα στην άλλη. «Αποκαλείτε ψεύτες την αντιπολίτευση, τους ανθρώπους της ΕΙΝΑΠ, της ΟΕΝΓΕ, της ΠΟΕΔΗΝ, ψεύτες και τους πολίτες που ζουν την τραγωδία. Είστε αυτουργός αυτής της τραγωδίας που βιώνει η κοινωνία. Γιατί και λάθος σήματα δώσατε, και αποφάσεις δεν πήρατε».

«Είστε επιταχυντής της κρίσης, έχετε τεράστια ευθύνη για την τραγωδία που βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και αναφέρθηκε στο «έλλειμμα αξιοπιστίας που σας διακατέχει κύριε Μητσοτάκη. Η αξιοπιστία, η εμπιστοσύνη είναι το πιο σημαντικό τοίχος ανοσίας που θα έπρεπε να χτίσουμε απέναντι στην πανδημία».

«Δεν μπορείς να χτίσεις κλίμα εμπιστοσύνης όταν από την πρώτη στιγμή είστε εσείς ο ίδιος που δημιουργείτε κλίμα αναξιοπιστίας, όταν ο ίδιος παραβιάζετε τα μέτρα. Όταν αντιμετωπίζει την εμβολιαστική καμπάνια στη λογική της χρηματοδότησης των ΜΜΕ για να δημιουργήσετε δικό σας καθεστώς. Κρύβετε τους υπουργούς σας μην τυχόν έρθουν και καταθέσουν και πουν αλήθειες για τη δόλια επιλογή σας να πάρετε τα λεφτά των φορολογουμένων και να φτιάξετε το δικό σας καθεστώς. Ούτε η απογραφή δεν προχωράει. Σας προβληματίζει αυτό; Δημιουργείτε ένα κλίμα άρνησης στους πολίτες ακόμα και για τα αυτονόητα πράγματα» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Στους συνταξιούχους υποσχεθήκατε ότι θα διατηρήσετε τη 13η σύνταξη και δώσατε το ένα δισ. για να καλύψετε τις τρύπες από την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης», συνέχισε.

Ο κίνδυνος σε ΜΜΜ και σχολεία

Αναφορικά με την κατάσταση στα σχολεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως «Τα σχολεία είναι αυτή την στιγμή κέντρο που επωάζετε ο ιός. Τι κάνατε; Συγχωνεύσεις τάξεων. 29 παιδία στην ίδια τάξη. Για να μην προσλάβετε εκπαιδευτικούς», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση.

«Κάνετε το πρωτοφανές να περιμένετε να νοσήσει το 50+1 των μαθητών για να κλείσει η τάξη. Η Βουλή έκλεισε με την νόσηση ενός υπουργού. Είναι λογικό αυτό που κάνετε; Το 25% των νέων κρουσμάτων του ΕΟΔΥ είναι παιδία, μαθητές», τόνισε.

Ειδική αναφορά έκανε και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και το κατά πόσο διασπείρεται ο ιός.

«Όπου δεν σας συμφέρει λέτε ότι δεν κολλάει», είπε αναφερόμενος στα ΜΜΜ. «Δεν πήρατε κανένα από τα μέτρα που σας έχουμε προτείνει. Καμία ουσιαστική καμπάνια. Και παίρνετε το πιο ακραίο μέτρο που οδηγεί σε καταστάσεις διχασμού και προοπτική σαμποτάζ και μια προοπτική υποβάθμισης της προσπάθειας αύξησης της κουλτούρας εμβολιασμών».

«Αυτό που σας ζητάμε, κ. Μητσοτάκη, είναι να σταματήστε να σκέφτεστε μόνο πως θα επιτεθείτε στον Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στους συμβούλους της κυβέρνησης για την πανδημία, που, όπως είπε, «λένε δημόσια και καθαρά τις απόψεις τους. Οι επιστήμονες που συμβουλεύουν τα κόμματα και τους πολιτικούς αρχηγούς δεν είναι κομματικοί ταγοί. Σήμερα διάβασα τον κ. Μόσιαλο, που είναι σύμβουλός σας που λέει ότι είναι λάθος το 100άρι και θα προτιμούσε θετικά μέτρα για τους συνταξιούχους. Συμφωνείτε;», ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη.

Και συνέχισε : «Συμφωνείτε με τον κ. Παυλάκη που είναι σύμβουλός σας που λέει να προχωρήσουμε σε τοπικά λοκνταουν; Οι επιστήμονες διατυπώνουν τις απόψεις τους ασχέτως πολιτικής σκοπιμότητας, χωρίς να φοβούνται το πολιτικό κόστος και αυτό είναι κατάκτηση της Δημοκρατίας.

Εσείς όμως απαξιώσατε τους επιστήμονες και τους αφήσατε έξω από τη διαχείριση της πανδημίας και από τις αποφάσεις που είναι αποκλειστικά δικές σας. Είστε ο αυτουργός της υγειονομικής τραγωδίας που βιώνει ο ελληνικός λαός», κατέληξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου: Οι αποφάσεις της κυβέρνησης για υποχρεωτικό εμβολιασμό είναι πλήρως συμβατές με το Σύνταγμα (Video)

Εκλογές ΚΙΝΑΛ – Παπανδρέου: Αν υπάρξει μεγάλη συμμετοχή, ίσως δεν χρειαστεί β’ γύρος

Γεωργιάδης: «Προχωράμε με τον εμβολιασμό -Δεν υπάρχουν χρήματα για να στηρίξουν lockdown»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 15:39