search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 03:26
MENU CLOSE

Amazon: Ετοιμάζει επένδυση στην Ελλάδα ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου

02.12.2021 20:54
amazon

Σε 21 νέες χώρες ανά τον κόσμο θα επενδύσει ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου, μεταξύ αυτών και η χώρα μας, όπως αποκάλυψε ο CTO, Βέρνερ Βόγκελς

Η Amazon ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα λανσάρει πάνω από 30 νέες τοπικές ζώνες σε μεγάλες πόλεις σε 21 χώρες ανά την υφήλιο, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Μάλιστα με αντικείμενο την επένδυση στη χώρα μας έχει προγραμματιστεί αύριο συνάντηση στελεχών της εταιρείας με τον Πρωθυπουργό.

Οι τοπικές ζώνες της Amazon είναι ένας τύπος υποδομής o oποίος συγκεντρώνει υπηρεσίες της εταιρείας κοντά σε μεγάλους πληθυσμούς και βιομηχανικά κέντρα. Οι υποδομές αυτές δίνουν στους πελάτες της τη δυνατότητα να τρέχουν εφαρμογές της που απαιτούν αποκρίσεις ακόμα και κάτω από 10 χιλιοστά του δευτερολέπτου.

«Είμαι εξαιρετικά ενθουσιασμένος που ανακοινώνω ότι θα επεκτείνουμε τις τοπικές ζώνες διεθνώς σε όλο τον κόσμο στην Ευρώπη, τη Νότια Αμερική, την Αφρική, την Ασία και την Αυστραία» δήλωσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ο CTO της Amazon, Βέρνερ Βόγκελς. «Και φυσικά θα έχουμε μία και στην πατρίδα μου το Άμστερνταμ» πρόσθεσε.

Συνάντηση στελεχών της Amazon με τον Κυρ. Μητσοτάκη

Στο πλαίσιο της μεγάλης επένδυσης της εταιρείας στη χώρα μας τα στελέχη της Amazon Web Services, θα έχουν αύριο Παρασκευή 3/12 συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 9:30 το πρωί.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και οι υπουργοί Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και ‘Ακης Σκέρτσος.

Διαβάστε επίσης:

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στον «χαμένο» ΦΠΑ με 5,3 δισ. ευρώ

Ακρίβεια: H Αθήνα 6η παγκοσμίως σε υψηλές τιμές καυσίμων παρά τη «βουτιά» στο πετρέλαιο

Συντάξεις Ιανουαρίου 2022: Πότε θα γίνουν οι πληρωμές – Οι ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42