ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:15
MENU CLOSE

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: «Ακονίζουν τα ξίφη τους» Ανδρουλάκης-Παπανδρέου – Τι είπαν σε συνεντεύξεις τους (Videos)

06.12.2021 23:40

Να μονομαχήσουν για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου, εν όψει του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών.

Οι δύο υποψήφιοι, σε τηλεοπτικές τους εμφανίσεις το βράδυ της Δευτέρας, αναφέρθηκαν στο μήνυμα της κάλπης και στο δίλημμα του δεύτερου γύρου τις εσωκομματικής εκλογικής αναμέτρησης.

Νίκος Ανδρουλάκης: «Δεν περίμενα να είναι τόσο μεγάλη η διαφορά»

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι η τεράστια συμμετοχή μελών και φίλων του ΚΙΝΑΛ στις εσωκομματικές εκλογές αποτελεί ισχυρό μήνυμα του κόσμου να επανέλθει δυναμικά η παράταξη στο προσκήνιο. Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ χαρακτήρισε «παρακαταθήκη για την επόμενη μέρα» την εντυπωσιακή προσέλευση στις κάλπες, που δείχνει την τεράστια δυναμική του ΠΑΣΟΚ.

Σχετικά με την πρωτιά που κατέγραψε την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου, ανέφερε ότι «δεν περίμενα να είναι τόσο μεγάλη η διαφορά». Πρόσθεσε πάντως πως αυτό που εισέπραξε από τις περιοδείες και συναντήσεις, ανά την Ελλάδα, ήταν η καθολική απαίτηση για ανανέωση, ενότητα και πολιτική αυτονομία, ώστε το κόμμα να γίνει ξανά πρωταγωνιστής, να υπάρχει ως επιλογή έναντι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Παπανδρέου: Η ανανέωση δεν είναι ηλικιακό θέμα

Μιλώντας λίγο αργότερα το βράδυ της Δευτέρας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο Γιώργος Παπανδρέου ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Χρειαζόμαστε ανανέωση. Νομίζω όλοι είμαστε υπέρ της ανανέωσης αλλά η ανανέωση δεν είναι απλά ηλικιακό θέμα». Σχολίασε δε ότι η ηλικία δεν είναι πιστοποίηση ανανέωσης αλλά αυτή διαφαίνεται ακριβώς στις ιδέες.

«Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Εγώ έφερα το Opengov, μια νέα πρακτική. Έφερα την Διαύγεια. Να έχουμε διαφάνεια στην διαδικασία, όχι μόνο στο Κίνημα αλλά και στο κράτος, αλλά να έχουμε κι αξιοκρατικές επιλογές για τα ανώτατα στελέχη όπως είναι οι Γενικοί Γραμματείς και Διοικητές μεγάλων Οργανισμών»

«Μόλις άλλαξε η κυβέρνηση κι ήρθε αυτή του κου Σαμαρά, με γραμματέα του κόμματος τον κο Ανδρουλάκη πήγαμε σε μια λογική νομής της εξουσίας. Τέσσερα η Νέα Δημοκρατία, Δύο το ΠΑΣΟΚ, Ένα ο κος Κουβέλης»

«Δηλαδή ξανά το μοίρασμα της εξουσία, ξανά η παλαιοκομματική αντίληψη, αυτά παλεύω μια ζωή», συνόψισε.

Διαβάστε επίσης:
Missing Alert: Εξαφανίστηκε 13χρονος από τον Άλιμο

Χειμερινός τουρισμός: «Απογοητευτική η πληρότητα», λένε οι ξενοδόχοι

Κορωνοϊός-«Πόλεμος» φαρμακευτικών: Η Merck αμφισβητεί το χάπι της Pfizer

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34
Exit mobile version