search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 18:05
MENU CLOSE

Πυρ ομαδόν για την τροπολογία που δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να χρησιμοποιούν τις υποδομές του ΕΣΥ

29.04.2024 12:26
vouli_new

Θυελλώδεις αντιδράσεις πυροδοτεί η επανακατάθεση από τον υπουργό Υγείας της τροπολογίας που δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να χρησιμοποιούν έναντι αποζημίωσης, τις υποδομές δημόσιων νοσοκομείων για την πραγματοποίηση επεμβατικών και άλλων ιατρικών πράξεων.

Το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας κάνοντας λόγο για «ολέθρια» και «κατάπτυστη» ρύθμιση με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του Δημήτρη Μάντζο να καταγγέλλει την κυβέρνηση ότι κινείται στη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», καθώς δεν προχώρησε σε διάλογο και διαβούλευση με την ιατρική κοινότητα και την αντιπολίτευση. Ζήτησε την απόσυρση της.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της «εξυπηρετεί τα ιδιωτικά συμφέροντα και είναι μακριά από τα προβλήματα των πολιτών και ειδικότερα εκείνων που ζουν σε δύσκολες συνθήκες».

Από την πλευρά της εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Καζάνη επέκρινε την κυβέρνηση ότι οδηγεί μεθοδευμένα και στοχευμένα στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ

 «Η τροπολογία προσθέτει έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα της διαμόρφωσης των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις», σχολίασε από το ΚΚΕ η Βιβή Δάγκα, ενώ από τη Νέα Αριστερά ο κοινοβουλευτικός της εκπρόσωπος Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτήρισε την τροπολογία «απαράδεκτη» επί της ουσίας και ζήτησε κι εκείνος με τη σειρά του την απόσυρσή της. «Εντάσσεται στην εκ του πονηρού πρακτική της κυβέρνησης με την οποία κόβεται φέτα – φέτα το κοινωνικό κράτος», τόνισε. 

«Η κυβέρνηση με την τροπολογία αυτή, παραδέχεται ξεκάθαρα ότι δεν μπορεί να αναμορφώσει το ΕΣΥ και δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς όλων των ειδικοτήτων να εργάζονται στα δημόσια νοσοκομεία», υποστήριξε από την Ελληνική Λύση η Μαρία Αθανασίου, ενώ από τη Νίκη ο Νίκος Παπαδόπουλος χαρακτήρισε «ντροπή η κυβέρνηση να κλείνει το μάτι στους γιατρούς αλλά και στους ασθενείς που έχουν στην άκρη πέντε φράγκα».

Διαβάστε επίσης

Βορίδης για Μάτι: «Αναντίστοιχη μια τέτοιου τύπου ποινή για ένα τέτοιο μέγεθος τραγωδίας» (Video)

Πέτρος Κόκκαλης: Περιβαλλοντικός κίνδυνος από τις μεταγγίσεις πετρελαίου στο Λακωνικό Κόλπο

Φλώρος για επεισόδιο στη Βουλή: Συγγνώμη θα έπρεπε να ζητήσω και στη μητέρα μου αν δεν την υπερασπιζόμουν – Δεν μετανιώνω που στήριξα τον Κασιδιάρη (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 18:05