search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 09:47
MENU CLOSE

Βορίδης για Μάτι: «Αναντίστοιχη μια τέτοιου τύπου ποινή για ένα τέτοιο μέγεθος τραγωδίας» (Video)

29.04.2024 12:07
voridis

«Αναντίστοιχη» χαρακτήρισε την απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία στο Μάτι με τους 104 νεκρούς, ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Σήμερα», ο Βορίδης ανέφερε πως «μια τέτοιου τύπου ποινή για μια τέτοιου τύπου τραγωδία, για μία τέτοιου μεγέθους τραγωδία και καταστροφή, είναι αναντίστοιχη».

«Εμένα δεν μου επιτρέπεται να σχολιάζω δικαστικές αποφάσεις», ήταν το εισαγωγικό σχόλιό του. Και, εν συνεχεία, «προφανώς θα υπάρξουν και εφέσεις, πρέπει να δούμε και τη στάση του εισαγγελέως ως προς τις απαλλακτικές προτάσεις.

Υπάρχουν θέματα μπροστά, άρα εμείς, η κυβέρνηση, το ακούμε». Σε κάθε περίπτωση, «η απορία εύλογη, η αντίδραση εύλογη, όλα αυτά είναι κατανοητά», σημείωσε.

«Θα πρέπει να ξέρει κανείς τις λεπτομέρειες της υποθέσεως», τόνισε.

«Μπορεί να μην μπορούμε να προσδιορίσουμε αν φταίει το δικαστήριο ή ο τρόπος που συντάχθηκε η ποινική δικογραφία ή ο τρόπος που έγιναν οι κατηγορίες, η Εισαγγελία που τις απέδωσε, ή αν φταίει το ότι δεν υπήρχε ένα πλέγμα διατάξεων που να προσδιορίζει με ακρίβεια την ευθύνη. Πάντως η γενική αίσθηση είναι ότι κάτι φταίει».

Εν κατακλείδι σημείωσε ότι «η σειρά των ευθυνών μας αφήνει με μια αίσθηση ότι δεν έγιναν αυτά που έπρεπε να γίνουν».

Νωρίτερα το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του για τη φωτιά στο Μάτι, αθωώνοντας 15 από τους 21 κατηγορουμένους, με τους συγγενείς των θυμάτων και τους επιζώντες να αντιδρούν έντονα και να καταφέρονται κατά της έδρας.

Διαβάστε επίσης

Πέτρος Κόκκαλης: Περιβαλλοντικός κίνδυνος από τις μεταγγίσεις πετρελαίου στο Λακωνικό Κόλπο

Φλώρος για επεισόδιο στη Βουλή: Συγγνώμη θα έπρεπε να ζητήσω και στη μητέρα μου αν δεν την υπερασπιζόμουν – Δεν μετανιώνω που στήριξα τον Κασιδιάρη (video)

Συνάντηση Κουτσούμπα με Ελπιδοφόρο στη Νέα Υόρκη – Στο επίκεντρο ο διαχωρισμός Κράτους-Εκκλησίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 09:47