search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:39
MENU CLOSE

Μετάλλαξη Όμικρον: Στην Αθήνα τα δύο νέα κρούσματα

06.12.2021 13:50
omicron_new

Με την μετάλλαξη Όμικρον διαγνώστηκαν τελικά τα δυο ύποπτα κρούσματα που είχαν τεθεί τα προηγούμενα 24ωρα στο μικροσκόπιο των ερευνητών της χώρας μας.

Τα δύο κρούσματα που βρίσκονται στην Αθήνα και έφτασαν στη χώρα από τη νότια Αφρική πριν την ισχύ των μέτρων απαγόρευσης, επιβεβαιώθηκε τελικά ότι μολύνθηκαν από την παραλλαγή Όμικρον.

Τα κρούσματα είχαν ήπια συμπτωματολογία και γι’ αυτό υποβληθηκαν σε διαγνωστικό έλεγχο. Τα  δύο νέα περιστατικά δεν σχετίζονται με τον 40χρονο άνδρα στην Κρήτη που είναι ο «ασθενης 0» της Όμικρον στην Ελλάδα. 

«Πέραν του κρούσματος στην Κρήτη, εξετάζουμε κι άλλα ύποπτα κρούσματα της παραλλαγής Όμικρον στην Ελλάδα», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1. «Είναι δύο πολίτες που βρίσκονται στην Αθήνα εδώ και λίγες ημέρες, έχουν νοσήσει και πλέον παρακολουθούνται στενά για να δούμε εάν νοσούν από την μετάλλαξη δέλτα ή την μετάλλαξη όμικρον. Δείχνουν τα επιπλέον χαρακτηριστικά από τα PCR τεστ ότι ίσως πρόκειται για την μετάλλαξη Όμικρον. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι γίνονται όσα πρέπει για τον εντοπισμό τυχόν κρουσμάτων σε πολίτες που ήρθαν στην Ελλάδα πριν από την λήψη των μέτρων».

Κορωνοϊός-Παγώνη: Η νόσος μπορεί να επηρεάσει πνεύμονες, καρδιά και εγκέφαλο

Τον λόγο που κατά την γνώμη της είναι σωστή η απόφαση για χορήγηση της τρίτης δόσης στους 3 μήνες εξήγησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη

«Όταν κάνουμε και τις τρεις δόσεις μαζί δυναμώνουμε τόσο πολύ τον οργανισμό και για την Όμικρον ακόμα και αν έχουμε πολλά περιστατικά. Στόχος είναι να ενισχύσουμε τον οργανισμό ώστε να έχει αντισώματα και να επιτεθεί στις μεταλλάξεις και τον ιό που δεν πρόκειται να φύγει αν δεν εμβολιαστούμε», τόνισε η Ματίνα Παγώνη. Απαντώντας δε στις αντιδράσεις για τη συχνότητα των εμβολίων, τόνισε δε θα γίνεται κάθε 4 μήνες, αλλά κάθε 9-12 μήνες, όπως στην γρίπη, ανάλογα με το πότε θα αποφανθεί η Επιτροπή Εμβολιασμών

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη Όμικρον: Καταγράφεται σε τουλάχιστον 15 Πολιτείες των ΗΠΑ

Μετάλλαξη Όμικρον: «Ανησυχητική» αύξηση με 183 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Δανία

«Καμπανάκι» Δημόπουλου: Όσοι έχουν νοσήσει από κορωνοϊό μπορούν να επαναμολυνθούν από την «Όμικρον» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 08:38