search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:44
MENU CLOSE

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: H στήριξη Λοβέρδου στον Ανδρουλάκη και η ελπίδα για «ανατροπή» από τον Παπανδρέου

08.12.2021 09:32
ANDROYLAKIS_NEW

Την Τρίτη το απόγευμα τόσο ο κ. Λοβέρδος, όσο και οι βουλευτές που τον στήριξαν, αλλά και τα πιο στενά στελέχη του επιτελείου του, ξεκαθάρισαν την επιλογή τους και την στήριξή τους στον Νίκο Ανδρουλάκη.

«Ο ένας από τους υποψηφίους έχει δοκιμαστεί και οι ελπίδες που γεννά το εγχείρημά του είναι συνεπώς περιορισμένες. Ο έτερος υποψήφιος δεν είναι βουλευτής στο ελληνικό Κοινοβούλιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Επειδή είμαι πολιτικός θέσεων και ουδέποτε έκρυψα τις απόψεις μου, δηλώνω ότι αυτονόητα σέβομαι την πλειοψηφία της 5ης Δεκεμβρίου και πως στις εκλογές της Κυριακής 12 Δεκεμβρίου θα ψηφίσω τον Νίκο Ανδρουλάκη, με την επισήμανση ότι έως την ανακοίνωση της παρούσας δήλωσης δεν είχα την παραμικρή επικοινωνία μαζί του», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Μετά την ανακοίνωση για την επικοινωνία τους που έγινε σε καλό κλίμα, ο κ. Ανδρουλάκης συνεχάρη τον κ. Λοβέρδο για τον αγώνα του και οι δυο τους αναγνώρισαν ως κοινή προτεραιότητα την ενότητα και το μεγάλωμα της παράταξης.

Ζήτησε από τον Παπανδρέου να μην κατέβει

Μπορεί ο κ. Λοβέρδος να μην θέλησε να επικοινωνήσει με τον Νίκο Ανδρουλάκη, επικοινώνησε όμως δύο φορές με τον Γιώργο Παπανδρέου για άλλο λόγο, δηλαδή για να τον πείσει να μην κατέβει στο δεύτερο γύρο, προκειμένου να μην τραυματιστεί η παράταξη.

Όπως ανέφερε στην γραπτή δήλωσή του, «η διαδικασία ανάδειξης του νέου προέδρου οδηγείται σε δεύτερο γύρο. Προσπάθησα τόσο ιδιωτικώς όσο και δημοσίως αυτό να αποτραπεί, αλλά δεν έπεισα».

Ο Γιώργος Παπανδρέου απέρριψε αμέσως την πρόταση του κ. Λοβέρδου αναφέροντας ότι πρέπει να δώσει τη μάχη για όσους τον πίστεψαν και τον ψήφισαν. Και προχθές το βράδυ μιλώντας στον ΣΚΑΙ το έκανε ακόμα πιο ξεκάθαρο λέγοντας την χαρακτηριστική φράση «ο Παπανδρέου δεν παραιτείται».

Πάντως με την πρόταση Λοβέρδου για παραίτηση Παπανδρέου φαίνεται πως δεν συμφωνεί ούτε ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος χθες το βράδυ σε συνέντευξή του στο Μega ήταν κατηγορηματικός. «Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που είπε ο πρώην πρωθυπουργός. Είναι αδιανόητο να μη γίνει δεύτερος γύρος. Είναι λάθος να μην τηρήσουμε το Καταστατικό μας. Πρέπει να τιμήσουμε τους πολίτες που συμμετείχαν στις εκλογές».

Η πλευρά Παπανδρέου

Λίγη ώρα αργότερα ο πρώην πρωθυπουργός είχε διαδικτυακή σύσκεψη με πολλούς συνεργάτες του και στελέχη από όλη τη χώρα και τους έστειλε το μήνυμα πως όλοι πρέπει να κινηθούν δυναμικά για την ανατροπή. Σε αυτή τη σύσκεψη ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι δεν πρέπει να αποσυρθεί από την διεκδίκηση της ηγεσίας την δεύτερη Κυριακή όχι μόνο γιατί το προβλέπει το καταστατικό αλλά και γιατί αν έκανε πίσω, θα έδινε την εντύπωση ότι αποχωρεί επειδή δεν έχει πολλές πιθανότητες να αποκτήσει την καρέκλα του προέδρου. Στο επιτελείο του Παπανδρέου δεν αποκλείουν την ανατροπή.

Για το debate

Αντιπαράθεση υπάρχει μεταξύ Παπανδρέου Ανδρουλάκη και για το θέμα του debate, δηλαδή το πώς θα γίνει αλλά και ποσά θα γίνουν, καθώς και οι δύο εμμένουν στις απόψεις που είχαν εκφράσει εξ αρχής για τη διεξαγωγή της τηλεμαχίας και είχαν ως αποτέλεσμα να μην παραβρεθεί ο κ. Παπανδρέου στον πρώτο γύρο. Όλα πάντως δείχνουν πως δεν πρόκειται να γίνει.

Διαβάστε επίσης:

Στριμωγμένη η Ελλάδα για τις μονομερείς αποφάσεις για την τρίτη δόση – Διαφορετική πρόταση προωθούν οι Ευρωπαίοι

Εξεταστική για λίστα Πέτσα: Επιμένει η ΝΔ να μην καταθέσει ο Στέλιος Πέτσας (Video)

Νίκος Ανδρουλάκης: Επιστρέφει το ΠΑΣΟΚ και ο ήλιος στο όνομά μας (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 16:43