search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:48
MENU CLOSE

Κρατείται στην Ελλάδα Ισραηλινός δισεκατομμυριούχος που είχε συλληφθεί στο «Ελ. Βενιζέλος»

08.12.2021 16:47
israil-epixeirimatias-new

Σε περιορισμό στην Ελλάδα βρίσκεται ο 65χρονος δισεκατομμυριούχος Μπένι Στέινμετζ – η περιουσία του οποίου υπολογίζεται στα 4,1 δισεκατομμύρια δολάρια – ο οποίος συνελήφθη στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος στις 24 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το protothema.gr, o δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας κρατείται υπό άκρα μυστικότητα, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, στην Ελλάδα αφότου καταδικάστηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρουμανίας, για υπόθεση απάτης με ακίνητα. Είναι ελεύθερος να μετακινηθεί, υπό τον περιοριστικό όρο να μην βγει από τη χώρα.

Το Βουκουρέστι έχει προχωρήσει σε αίτημα έκδοσης σε βάρος του. Στη συνέχεια ακολούθησε ερυθρά αγγελία από την Interpol για να εκτίσει την ποινή φυλάκισης 5 ετών που του είχε επιβληθεί, όμως το ένταλμα ακυρώθηκε.

Την κράτηση του Ισραηλινού επιβεβαιώνει και ο συνήγορος υπεράσπισής του Έιταν Μαόζ.

Είχε συλληφθεί και το 2016

Ο επιχειρηματίας πάντως είχε συλληφθεί και το 2016 σε αεροδρόμιο του Ισραήλ, ανακρίθηκε και τέθηκε σε κατ΄οίκον περιορισμό έως τις αρχές του 2017.

Σύμφωνα με τα ξένα media, ο Στέινμετζ βρισκόταν μεταξύ άλλων αντιμέτωπος με κατηγορίες για χρηματισμό στην υπόθεση της απόκτησης -μέσω της εταιρείας του, BSG Resources- των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης του ορυχείου «Simandou» στη Νέα Γουινέα, το οποίο συγκαταλέγεται σε αυτά με τα μεγαλύτερα αποθέματα σιδηρομεταλλεύματος στον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

Διάστημα: Ολοταχώς έρχεται προς τη Γη ο φωτεινότερος κομήτης του 2021

Μετάλλαξη Όμικρον: Εντοπίστηκε εκδοχή της που διαφεύγει από τα τεστ

Ινδία: Συνετρίβη στρατιωτικό ελικόπτερο – Νεκρός ο αρχηγός του Επιτελείου Άμυνας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:45