search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:02
MENU CLOSE

Άλμπερτ Μπουρλά: Πιθανή και τέταρτη δόση εμβολίου λόγω της μετάλλαξης Όμικρον

09.12.2021 13:40
bourla-new

Την πιθανότητα να χρειαστεί και τέταρτη δόση εμβολίου λόγω της μετάλλαξης Όμικρον άφησε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά.

Όπως σημείωσε, έτσι θα υπάρξει μεγαλύτερη προστασία ενάντια στη τελευταία μετάλλαξη του κορωνοϊού, καθώς οι αρχικές μελέτες έχουν δείξει ότι θα μπορούσε να υπονομεύσει την προστασία των αντισωμάτων με δύο δόσεις.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά είπε ότι η εταιρεία περίμενε να δει δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο για να καθορίσει εάν θα απαιτηθούν πρόσθετες δόσεις ειδικά για την Όμικρον.

«Όταν δούμε δεδομένα από τον πραγματικό κόσμο, θα προσδιορίσουμε εάν η Όμικρον καλύπτεται καλά από την τρίτη δόση και για πόσο χρονικό διάστημα. Και το δεύτερο σημείο, νομίζω ότι θα χρειαστούμε μια τέταρτη δόση», είπε ο Άλμπερτ Μπουρλά στο CNBC, προσθέτοντας ότι τα δεδομένα θα μπορούσαν να αναμένονται τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Χθες, Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, η Pfizer δημοσίευσε ευρήματα από μια αρχική εργαστηριακή μελέτη που έδειξε ότι δύο δόσεις εμβολίου είχαν χαμηλότερη ικανότητα να καταπολεμούν την Όμικρον σε σύγκριση με άλλες παραλλαγές.

Αντιθέτως, ένα τρίτο εμβόλιο βελτίωσε σημαντικά την προστασία.

Παρόλα αυτά, αρκετοί είναι οι ερευνητές που πιστεύουν ότι πρέπει να γίνουν κατανοητά περισσότερα σχετικά με την παραλλαγή Όμικρον.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός-Βατόπουλος: Δεν θα τελειώσει η πανδημία όσο υπάρχει παγκόσμια ανισοκατανομή στα εμβόλια (Video)

Μακροζωία: Οι σπόροι ποιου φρούτου μπορούν να αυξήσουν το προσδόκιμο ζωής

Λιπώδες Ήπαρ: Πότε γίνεται επικίνδυνο – Ο επιβαρυντικός παράγοντας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 08:02