search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 16:39
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Βατόπουλος: Δεν θα τελειώσει η πανδημία όσο υπάρχει παγκόσμια ανισοκατανομή στα εμβόλια (Video)

09.12.2021 11:59
EMVOLIO NEW

Σε έναν από τους πιο βασικούς παράγοντες που ο εφιάλτης του κορωνοϊού δεν λέει να τελειώσει εστίασε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Η πανδημία δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ, όσο υπάρχει αυτή η ακραία ανισοκατανομή στα εμβόλια παγκοσμίως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Παράλληλα, ο καθηγητής τόνισε ότι όσο οι άνθρωποι παραμένουν ανεμβολίαστοι, θα γεννιούνται συνεχώς μεταλλάξεις, όπως συνέβη και στην περίπτωση της μετάλλαξης Όμικρον.

«Οφείλεται σε αυτό ακριβώς το γεγονός», σημείωσε.

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος προέταξε την ανάγκη να λυθεί άμεσα το συγκεκριμένο πρόβλημα, καθώς υπογράμμισε ότι «όσο δεν είμαστε όλοι προστατευμένοι δεν θα είναι κανένας προστατευμένος. Η πανδημία θα τελειώσει όταν αποκτήσουμε ανοσία όλοι».

Επίσης ο καθηγητής έκανε λόγο για ένα βιολογικό σενάριο στο οποίο αναμένεται ότι θα υπάρξει μια ισορροπία ανάμεσα στον ιό και την ανοσία του παγκόσμιου πληθυσμού και επισήμανε ότι όντως θα τελειώσει κάποτε η πανδημία αλλά το θέμα είναι με πόσους νεκρούς και με πόση ταλαιπωρία του παγκόσμιου πληθυσμού.

Για τον αυξημένο αριθμό των νεκρών στη χώρα μας, εξήγησε ότι υπάρχει η παράμετρος των νοσούντων που πηγαίνουν αργοπορημένα στο νοσοκομείο.

«Είτε οι εμβολιασμένοι επειδή θεωρούν ότι είναι 100% καλυμμένοι, είτε οι ανεμβολίαστοι διότι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει ιός», τόνισε ο καθηγητής. 

Διαβάστε επίσης:

VIP ΜΕΘ: Εισαγγελική έρευνα για τις καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ

Κυπαρισσία: Νεκρός 73χρονος πεζός που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο

Χριστούγεννα στη φυλακή για Λιγνάδη – Φιλιππίδη: Σε αυτούς τους θαλάμους κρατούνται (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 16:39