search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:28
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Βατόπουλος: Ναι σε υποχρεωτικότητα από τα 50 – «Όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος» (Video)

03.12.2021 09:19
syntagma_new

Θετικός στην επέκταση του μέτρου της υποχρεωτικότητας από τους 50 ετών εμφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Να γίνει ό,τι είναι δυνατόν όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος», απάντησε χαρακτηριστικά σχετικά με το σενάριο που φέρεται να εξετάζει η κυβέρνηση για επέκταση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού από τους 50 ετών.

Παράλληλα, εκτίμησε ότι πιθανότατα πάμε πιο γρήγορα στην αναμνηστική δόση. 

«Πολύ πιθανόν να πάμε πιο γρήγορα από το εξάμηνο στην τρίτη δόση… Πότε ακριβώς γίνεται η αναμνηστική δόση ενός εμβολίου εξαρτάται και από τη δυναμική της ανοσίας από τα βιολογικά δεδομένα, και τα δεδομένα της επιδημίας. Νομίζω ότι έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι ασφαλές και σωστό η αναμνηστική δόση να μπορεί να γίνει λίγο νωρίτερα», σχολίασε για την επιτροπή των ειδικών μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Για τη μετάλλαξη Όμικρον ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος σχολίασε:

«δεν είμαι σίγουρος αν είναι εξαιρετικά διεισδυτικό στέλεχος, αλλά δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία… Έχουμε δει τρεις φορές το ίδιο έργο να έρχεται μια παραλλαγή του ιού η οποία να έχει κάποια χαρακτηριστικά που την κάνουν λίγο πιο “χειρότερη” κυρίως πιο μεταδοτική πρέπει να κινηθούμε με τη λογική ότι είναι πιο μεταδοτικό, βλέπουμε άλλωστε να διασπείρεται». 

Υπενθύμισε τη δήλωση του προέδρου του ΕΟΔΥ ότι θα δοθεί ένα δωρεάν self test σε όλους μας την άλλη εβδομάδα ώστε να κάνουμε όλοι λίγο πριν τις γιορτές ώστε να εντοπιστούν όσο το δυνατόν περισσότερα κρούσματα και να απομονωθούν ώστε να είμαστε έτοιμοι για τις γιορτές. 

Επιπλέον, ο καθηγητής πρότεινε πριν πάμε σε όποια γιορτινή συγκέντρωση επίσης να γίνεται ένα self test σε όσους θα πάνε.

«Εμβολιασμός, rapid test και μέτρα ατομικής προστασίας τα 3 όπλα που πρέπει να χρησιμοποιούνται παράλληλα με το εμβόλιο».

Διαβάστε επίσης:

Εορταστικό ωράριο: Πότε είναι ανοιχτά τα μαγαζιά τις ημέρες των Χριστουγέννων

ΕΟΔΥ: Πού μπορείτε να κάνετε σήμερα δωρεάν rapid test

Θεσσαλονίκη: Ποινική δίωξη για τα μέλη των «Θεματοφυλάκων του Συντάγματος» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 00:27