search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:08
MENU CLOSE

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: «Νοθεία» κατήγγειλε ο Παπανδρέου – Μήνυμα για ενότητα έστειλε ο Ανδρουλάκης

10.12.2021 09:37
ekloges_kinal_new (2)

Η κίνηση του επιτελείου του Γιώργου Παπανδρέου να αφήσει ξαφνικά χθες το απόγευμα υπονοούμενα για νοθεία στις εκλογές του πρώτο γύρου στο ΚΙΝΑΛ, κατάφερε να προκαλέσει οργή στο κόμμα.

Το γεγονός ότι μέσα σε λίγη ώρα αναγκάστηκε να κάνει στροφή 180 μοιρών προδίδει άγχος και ανησυχία στο επιτελείο του πρώην Πρωθυπουργού.

Την Πέμπτη στις 18.30 οι δημοσιογράφοι που καλύπτουν το ρεπορτάζ του ΠΑΣΟΚ έλαβα από την ομαδική συνομιλία της επικοινωνίας του Γιώργου Παπανδρέου μία επιστολή του πρώην Πρωθυπουργού προς την ΕΔΕΚΑΠ, στην οποία έκανε λόγο για καταγγελίες σχετικά με την εκλογική διαδικασία των εκλογών της πρώτης Κυριακής.

«Σε 164 εκλογικά τμήματα (από σύνολο 841, δηλαδή στο 20% των εκλογικών τμημάτων) στις κάλπες βρέθηκαν περισσότερα ψηφοδέλτια από τους ανθρώπους που διαπιστεύτηκαν για να ψηφίσουν – διαπιστώθηκαν τουλάχιστον 2.700 ψηφοδέλτια περισσότερα από τον δειγματοληπτικό έλεγχο», ανέφερε μεταξύ άλλων η επιστολή.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για ζήτημα διαφάνειας και προάσπισης του αδιάβλητου της διαδικασίας, ζητώντας από την Επιτροπή να διερευνήσει σε βάθος τις καταγγελίες, ώστε να διασφαλιστεί και η εκλογική διαδικασία αυτής της Κυριακής.

Ο κ. Παπανδρέου επέμεινε σε αυτές τις καταγγελίες και στην συνέντευξη που έδωσε το βράδυ στον ΑΝΤ1.

«Το βασικό είναι οι εκλογές στο β΄γύρο να γίνουν με ανοιχτές διαδικασίες, δημοκρατικό και διάφανο τρόπο. Είμαστε ένα κόμμα ανοιχτό, που έχει συμμετοχικές διαδικασίες και είναι πολύ βασικό να τηρήσουμε τις δημοκρατικές διαδικασίες», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Παράλληλα εξαπέλυσε εκ νέου επίθεση στον Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας πως «δεν ξέρω αν ο Ανδρουλάκης είναι δεξιά ή αριστερά μου», προσθέτοντας ότι η αναφορά Ανδρουλάκη ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου έκανε κυβέρνηση με άκαπνους της εποχής εκείνης και δημιούργησε ένα κόμμα εξουσίας ήταν «μία προσβολή στην ιστορία του ΠΑΣΟΚ».

Την ευθύνη για τα περί νοθείας το επιτελείο του πρώην Πρωθυπουργού την επέρριψε στους δημοσιογράφους. «Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου, δεν προέβη σε οποιαδήποτε καταγγελία, αντιθέτως, ζήτησε από την ΕΔΕΚΑΠ, να διερευνηθούν καταγγελίες που έχουν κατατεθεί στο αρμόδιο όργανο. Ουδείς μίλησε για νοθεία, ουδείς έθεσε θέμα για το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής».

Ενότητα ζήτησε ο Ανδρουλάκης

«Κανείς δεν θα παίξει με την ενότητα του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης», απάντησε λίγο αργότερα ο Νίκος Ανδρουλάκης από την Ρόδο. «Κάποιοι δεν πίστευαν ότι αυτή η διαδικασία θα οδηγήσει 270.000 πολίτες, προοδευτικούς δημοκράτες όλων των γενεών να συμμετέχουν δυναμικά την προηγούμενη Κυριακή. Η συμμετοχή τους είναι η ελπίδα, η συμμετοχή τους είναι η πυξίδα. Το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει, ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης χάνουν τον ύπνο τους και αυτό είναι το μήνυμα της προηγούμενης Κυριακής. Είμαστε εδώ ξανά όλοι μαζί, χωρίς τους παλιούς διαχωρισμούς, ενωμένοι, γνωρίζοντας ότι δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα λάθη του χθες», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Τελικά μετά από πολύωρη συνεδρίαση και η ίδια η επιτροπή που, όπως ειπώθηκε την πλειοψηφία των μελών έχει ο κ. Παπανδρέου, «άδειασε» τον πρώην πρωθυπουργό σχετικά με τις καταγγελίες του για παρατυπίες στον πρώτο γύρο.

Διαβάστε επίσης:

Ξανθός: Καμία διαφοροποίηση από την ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για τις vip ΜΕΘ

Τσίπρας από Γιάννενα: Προτεραιότητά μας, να φύγει η κυβέρνηση της Δεξιάς (Video)

Βουλή: Με τις ψήφους της ΝΔ «πέρασε» το νομοσχέδιο για την απολιγνιτοποίηση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 09:03